Friday, October 24, 2014

Αγγελική Μήκα:Η νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα

Ενώ λοιπόν τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται σταθερά, η νέα ρύθμιση που έρχεται, κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα,
 η μόνη βελτίωση στην πραγματικότητα αφορά στο επιτόκιο που από 8,05% που είναι σήμερα πέφτει στο 4,56% για ποσά όμως που ήδη είναι προσαυξημένα λόγω τη μη εμπρόθεσμης πληρωμής τους και με την παρούσα ρύθμιση οι βεβαιωμένοι τόκοι και τα πρόστιμα μειώνονται μόνο 30% για τις οφειλές έως 15.000 € και 20% για τις οφειλές πάνω από 15000 €. Συνεπώς δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ευνοϊκό το επιτόκιο ( αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για "πανοτόκιο") . Επίσης για όσους έχουν επαφή με την πραγματική οικονομία αλλά και με τα απλά μαθηματικά γνωρίζουν ότι μεγαλύτερη ανάγκη για 100 δόσεις έχουν οι οφειλέτες με ποσά άνω των 15.000€. Μακάρι να διαψευστώ και να αποδώσουν οι ρυθμίσεις, όμως κατά τη γνώμη μου χρειάζομαστε ένα σύστημα που δεν θα λειτουργεί τιμωρητικά αλλά θα αναγνωρίζει τις πραγματικές δυσκολίες και αδυναμίες των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων να ανταποκριθούν στην υποχρεώσεις τους.
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Αγγελική Μήκα
Πολιτευτής

Πρώην δήμαρχος Νιγρίτας


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.