Friday, September 18, 2015

Βαρβάρα Γελαδάκη: H ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Με την ευκαιρία των εκλογών θα ήθελα να θέσω κάποιους σοβαρούς προβληματισμούς που θα έπρεπε να σκεφτεί σοβαρά κάθε υπεύθυνος πολίτης που θα κληθεί να αποφασίσει με την ψήφο του στην κάλπη για το μέλλον αυτής της χώρας και κυρίως πρέπει να αναλογιστούμε πώς θέλουμε να είναι η επόμενη μέρα και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Η επόμενη μέρα βέβαια είναι σχήμα λόγου γιατί τίποτε δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, ιδίως σε μία χώρα που τα πάντα μοιάζουν να είναι διαλυμένα. Χρειάζεται μία ικανή και σταθερή κυβέρνηση που θα σηκώσει τα μανίκια και με σχεδόν χειρουργική ακρίβεια θα προχωρήσει σε εκείνες τις τομές που είναι απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό και τον εξευρωπαϊσμό της χώρας , ανακουφίζοντας από τη μια τις αδικίες όπου αυτό είναι εφικτό και από την άλλη σεβόμενοι τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα ώτε να ανορθωθεί η οικονομία. Μόνο τότε οι δουλειές θα ανοίξουν και η νέα γενιά θα πάψει να φυλλορροεί προς το εξωτερικό. Μόνο με τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις μπορούμε να αναβαθμίσουμε παιδεία και υγεία και να προσελκύσουμε νέους ερευνητές στα Πανεπιστημιακά μας ιδρύματα ώστε να γίνουμε και πάλι πρωτοπόροι στη γνώση και τη διάδοσή της. Αυτό είναι το μέλλον που μας αξίζει και όχι η άθλια ένδεια στην οποία έχει περιπέσει ο ελληνικός λαός εξαιτίας της δημιουργικής ασάφειας της απερχόμενης κυβέρνησης.
Βαρβάρα Γελαδάκη
Ιατρός Βιοπαθολόγος


Υπ. Βουλευτής Β’ Αθηνών (Ν.Δ.) 

Thursday, September 17, 2015

Βαρβάρα Γελαδάκη: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ!

Με αφορμή τα όσα τραγικά συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στο Ανατολικό Αιγαίο,
οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της επτάμηνης ακυβερνησίας της χώρας που στάθηκε ακόμα μία φορά ανέτοιμη όχι απλώς να υποδεχθεί κάτω από ανθρώπινες συνθήκες,  τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τον ελληνικό λαό, ψυχές δυστυχισμένες, αλλά αποδείχτηκε τελικά και ανέτοιμη να προλάβει τραγωδίες σαν την προχθεσινή.
Δυστυχώς οι λαϊκισμοί του πρώην πρωθυπουργού, κου Τσίπρα, με τα ‘συγκινητικά’ μηνύματα μέσω twitter δεν μπορούν να φέρουν πίσω τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, όταν μάλιστα ανάμεσα στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται και τέσσερα βρέφη. Δυστυχώς το παιχνίδι της προσφυγιάς και της ζωής με το θάνατο το έχασαν πολλοί Αϊλάν και καμία από τις μητέρες που έχασαν τα μωρά τους μέσα από τα χέρια τους δεν ενδιαφέρεται αν ο κος Τσίπρας εξέφρασε τη λύπη ή όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτε αν το τιτιβισμά του ήταν σύμφωνο με τους κανόνες της ορθογραφίας ή αν ήταν ανορθόγραφο, αλλά για το τι μπορούσε να έχει κάνει η κυβέρνησή του για να προληφθεί τόσος πολύς πόνος.
 Η ανθρώπινη πλευρά του δράματος απαιτεί ριζικές λύσεις που θα προστατεύσουν αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά παράλληλα δεν θα καταστήσουν και τη χώρα ένα απέραντο σταθμό αναμονής προσφύγων που «λιάζονται» σύμφωνα με την πρώην υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, μέχρι να αντιληφθεί πλήρως το πρόβλημα η Ευρώπη, στην οποία δυστυχώς δεν κατέφυγε η πρώτη αριστερή κυβέρνηση για να καταστήσει σαφές το ζήτημα . 
Βαρβάρα Γελαδάκη
Ιατρός Βιοπαθολόγος

Υπ. Βουλευτής Β’ Αθηνών (Ν.Δ.) 

Saturday, September 12, 2015

« Ο Γ.Γεωργαντάς στην Πρώτη Σερρών με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη»

Ο βουλευτής Κιλκίς Γ.Γεωργαντάς βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στην Πρώτη Σερρών ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του βουλευτή Κώστα Αχιλ. Καραμανλή. Στην οικία του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή  ο βουλευτής Σερρών και ο πατέρας του πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Βαρβάρα Γελαδάκη: ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΣΕ ΟΛΑ!

Στην τηλεμαχία της 9ης Σεπτεμβρίου, αλλά και καθ’όλη τη
διάρκεια της μέχρι τώρα προεκλογικής περιόδου δεν ακούστηκε ούτε μία λέξη από τον άνευρο και απολογητικό κύριο Αλέξη Τσίπρα και τους υπόλοιπους 5 πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων για τη διόγκωση του χρέους, την ύφεση και την αύξηση της ανεργίας κατά το τελευταίο οκτάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με το 3ο μνημόνιο να πλήττει καίρια τις παραγωγικές τάξεις. 
Αντίθετα, όλο αυτό το διάστημα ακούμε διάφορες παράδοξες και εθνικά επικίνδυνες θέσεις, όπως : «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» – κι  ας έχει χυθεί αίμα για τα θαλάσσια σύνορά μας – ή  ότι  «τα νησιά πλούτισαν από τους πρόσφυγες».
Η κατάσταση σε παιδεία και υγεία με την υπέρμετρη φορολόγηση, αλλά και τις ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής είναι τραγική.
Κανένας πλέον δεν νιώθει ασφαλής με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τελευταίως .
Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο μόνος
που μίλησε για ανάπτυξη και εξεύρεση λύσεων τόσο στον τομέα της εργασίας με επενδύσεις και κεφάλαια ΕΣΠΑ που χάθηκαν αυτό το διάστημα όσο και στον τομέα του ασφαλιστικού, και υπερασπίσθηκε με σθένος τα θαλλάσια όρια της χώρας, κι αυτό γιατί η Ν.Δ. είναι εγγύηση τόσο για τη χώρα, όσο και για τον λαό.    
Βαρβάρα Γελαδάκη
Ιατρός Βιοπαθολόγος

Υπ. Βουλευτής Β’ Αθηνών (Ν.Δ.) 

Friday, September 11, 2015

Δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη για την απαράδεκτη στάση την Ελλάδας στις ψηφοφορίες στον ΟΗΕ για χρέος και Παλαιστίνη

Ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ιγγλέση με τίτλο «Η επανάσταση του GREXIT – Το σχέδιο»,που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα το πρωί έγιναν δύο πολύ σημαντικές ψηφοφορίες στον ΟΗΕ . Είναι ντροπή που η Ελλάδα με εντολή προφανώς ή συνεννόηση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα και τη ΝΔ του Β. Μεϊμαράκη, τοποθετήθηκε σ’ αυτές τις δύο ψηφοφορίες, με έναν απαράδεκτο και υποτελή τρόπο.

Π. Λαφαζάνης: Θα είναι έγκλημα αν η Ελλάδα δεν ψηφίσει στον ΟΗΕ το ψήφισμα για το χρέος

Ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτης Λαφαζάνης περιόδευσε σήμερα το απόγευμα στον Κορυδαλλό. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, που ξεκίνησε από το εκλογικό κέντρο της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην πλατεία Ελευθερίας, έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τον κόσμο της λαϊκής πόλης του Πειραιά και ιδιαίτερα από τη νέα γενιά, τη γενιά που βροντοφώναξε το περήφανο «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.
Τον Π. Λαφαζάνη συνόδευαν οι υποψήφιοι βουλευτές Β’ Πειραιά της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Συράκου Σταυρούλα, Τζανετάκος Τζίμης, Ψωμά Μαρία, Χαραλαμπίδου Κούλα, Σταυρακάκης Χρήστος, Σταθόπουλος Παναγιώτης και Κουρκούτη Στέλλα.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο Π. Λαφαζάνης έκανε στους δημοσιογράφους την παρακάτω δήλωση:
«Σήμερα μπαίνει σε ψηφοφορία στον ΟΗΕ ένα σημαντικό ψήφισμα για το χρέος που είναι υπέρ της χώρας μας και υπέρ των υπερχρεωμένων χωρών. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ως Ελλάδα, προκειμένου αυτό το ψήφισμα να περάσει, να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στον ΟΗΕ. Θα είναι κάτι πάρα πολύ ευνοϊκό για τα συμφέροντά μας, την ανάγκη που έχουμε και τη διεκδίκησή μας για να διαγράψουμε το χρέος ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρέους.

Λαϊκή Ενότητα: Για τη στάση της Ελλάδας στον ΟΗΕ αναφορικά με το κράτος της Παλαιστίνης

Σαν να μην έφτανε η ταπείνωση της Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με την άρνησή της να ψηφίσει την ιστορική απόφαση για την αναδιάρθρωση του απεχθούς χρέους, ήρθε και μια δεύτερη εθνική ντροπή με τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα του κράτους της Παλαιστίνης.
Με συντριπτική πλειοψηφία 119 υπέρ έναντι οκτώ κατά και 45 αποχών, η Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού αποφάσισε να αναρτηθεί η σημαία του κράτους της Παλαιστίνης, κράτους- παρατηρητή του ΟΗΕ, μαζί με τις σημαίες των 193 κρατών- μελών. Ήταν άλλο ένα θετικό βήμα υπέρ της δίκαιης υπόθεσης του παλαιστινιακού λαού, για ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, με τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής.

Νίκος Χριστοδουλάκης: ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΚΕΔΕ - ΕΣΠΑ

Διευκρινίσεις περί ΕΣΠΑ 11 Σεπτεμβρίου 2015
Σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, εξέφρασε την έκπληξή του για τις δηλώσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Δήλωση της Ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα

11.9.2015
“ Έγκαιρα αλλά και ειδικότερα μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου τοποθετήθηκα με δημόσιο τρόπο. Είναι σαφές ότι δεν μπορώ να στηρίξω καμία κυβέρνηση και καμία πολιτική αντιλαϊκών μέτρων, να συναινέσω σε λογικές αναπόδραστου από το νεοφιλελευθερισμό. Ως εκ τούτου ανεξαρτητοποιούμαι από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή.

Thursday, September 10, 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Δημήτρης Μελάς.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΕΚ κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Διδάγγελος, ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΚ, κ. Λευτέρης Γίτσας, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΚ και της ΠΑΣΕΓΕΣ  κ. Χρήστος Μπαρλιάς  και ο Καθηγητής του Τμήματος  Γεωπονίας του ΑΠΘ και επιστημονικός σύμβουλος του ΣΕΚ κ. Ανδρέας Γεωργούδης.

Wednesday, September 9, 2015

Ολόκληρη η συνέντευξη του Π Λαφαζάνη στη ΔΕΘ

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα στήριξης από τον Μανώλη Γλέζο, άνοιξε η σημερινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, κατά την οποία ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης παρουσίασε τις Θέσεις της Λαϊκής Ενότητας και απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. Εισαγωγική τοποθέτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου έκανε και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα και επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α΄ Αθήνας, η οποία απάντησε και σε ορισμένες ερωτήσεις.

Tuesday, September 8, 2015

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΑΣ ΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Δημήτρης Μελάς μετείχε στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 7 Σεπτεμβρίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξέταση των προβλημάτων στην κατάσταση της αγοράς των γεωργικών προϊόντων και η αναζήτηση λύσεων, στο άμεσο και στο μεσοπρόθεσμο επίπεδο. 

Δήλωση Τομεάρχη Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινής Αραμπατζή για μη έγκαιρη πληρωμή κοινοτικών επιδοτήσεων

Η Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφια βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή, για την πρώτη φορά στα χρονικά μη έγκαιρης πληρωμής των επιδοτήσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ένα ακόμη «χαστούκι» επεφύλασσε στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της χώρας η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Επιβεβαιώθηκε δυστυχώς το χειρότερο σενάριο από την πρόσφατη αποκάλυψη του υπηρεσιακού Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Μελά ότι έχουν σταματήσει οι διαδικασίες για τα βοσκοτόπια και την αντιστοίχισή τους με το ΟΣΔΕ. Διαδικασίες, που λόγω της μη έκδοσης των προσωρινών δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων από την απελθούσα Κυβέρνηση, έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρωθεί φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, τόσο η προκαταβολή του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης, που θα έπρεπε κανονικά να γίνει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, όσο και η εξόφλησή της, διαδικασία που κανονικά θα έπρεπε, όπως πάντα, να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2015.

Παρέμβαση της Νάντιας Βαλαβάνη στην ΕΡΤ1

"Το Τρίτο Μνημόνιο ορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνηθεί η Ελλάδα" - Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 (6.9.2015)

«Η Βουλή χρειάζεται ισχυρή αντιμνημονιακή αντιπολίτευση», σημειώνει στη παρέμβαση της στην ΕΡΤ1 η υποψήφια βουλευτής με τη «Λαϊκή Ενότητα» Νάντια Βαλαβάνη

Ν. Βαλαβάνη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε κατέρρευσε πολιτικά»

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΤΡΡ, η Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την μορφή που τον ξέραμε τελείωσε από τη στιγμή που έφερε μνημόνιο, χαρακτήρισε σφαγείο τη Σύνοδο Κορυφής στην οποία έκλεισε η συμφωνία, τόνισε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε ανησυχίες για μετατροπή πρώην συντρόφων της σε Ταλιμπάν υπέρ του μνημονίου
Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε κατέρρευσε πολιτικά. Θα ξαναφτιαχτεί αλλά θα είναι πλέον ένα διαφορετικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι μοναδικό, αλλά αυτή τη στιγμή στηρίζει μνημόνια και καθορίζεται από την πολιτική που υπηρετεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε τελείωσε από τη στιγμή που έφερε το μνημόνιο. 

Οι υποψήφιοι στο κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΣΤΙΣ Σέρρες

Υποψήφιοι Βουλευτές
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»
των συνεργαζόμενων κομμάτων ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΔΗΜ.ΑΡ.) 
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 20ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
1) Τζελέπης Μιχαήλ του Γεωργίου,  πρ. Βουλευτης
2) Τρέντσιος Πασχάλης – Κώστας του Ευθυμίου, Δικηγόρος
3) Οικονόμου Κωνσταντίνος του Γεωργίου,  Δ/ντης Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
4) Γάτσιος Αθανάσιος  του Ζαχαρία, ελεύθερος επαγγελματίας
5) Τσερβίστας Μιχαήλ του Ευαγγέλου, αγρότης
6) Βουλγαρίδης Αναστάσιος του Χρήστου, μηχανικός πληροφορικής
7) Σταύρου Ελένη του Δημητρίου, εκπαιδευτικός
8 Βάκα Βασιλική του Γεωργίου, Δικηγόρος
Με τιμή
Η Γραμματέας 
Ν.Ε. Π.Α.Σ.Ο.Κ. Σερρών 

Κέλυ Βαλταδώρου   

Ο εκπρόσωπος Τύπου
της Οργανωτικής Επιτροπής

Ιωάννης Τσιπούρας