Monday, January 16, 2017

Εμπορική συμφωνία το «δώρο» Τραμπ στην Βρετανία μετά το Brexit

Δείγμα γραφής από τον νέο Αμερικάνο πρόεδρο. Έξαλλοι οι Ευρωπαίοι
«Η ΕΕ δημιουργήθηκε εν μέρει για να χτυπήσει το εμπόριο των ΗΠΑ, έτσι δεν είναι; Επομένως εάν είναι διχασμένη ή ενωμένη, για μένα αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο» δηλωσε ο Ντ. Τραμπ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Times,
Η έξοδος της Μ. Βρετανίας θα αποδειχτεί ότι ήταν μια θαυμάσια υπόθεση. Κοιτάξτε την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή είναι (στην ουσία) η Γερμανία. Κατά βάση η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το μέσον για την επίτευξη του στόχου της Γερμανίας. Γι’ αυτό θεωρώ ότι ήταν έξυπνο από μέρους της Μ. Βρετανίας να αποχωρήσει» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Τραμπ, ο οποίος είπε, επίσης, ότι πιστεύει πως το πρότυπο της Μ. Βρετανίας θα το ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ίδια συνέντευξη ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δημοσιοποίησε την πρόθεσή του για την σύναψη μίας γρήγορης διμερούς εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας λέγοντας ότι η βρετανική έξοδος από την ΕΕ ήταν «έξυπνη» και θα είναι «σπουδαίο πράγμα».
Η Βρετανία διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών της χώρας χαιρέτησε τη χείρα συνεργασία που έτεινε ο Αμερικανός Πρόεδρος με την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χαιρέτισε τη δέσμευση του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εργαστεί για μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της.
Η εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε επίσης ότι αναμένει η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Βρετανίδας πρωθυπουργού και του Τραμπ να λάβει χώρα στις ΗΠΑ και ότι οι διαδικασίες για αυτό βρίσκονται ήδη υπό επεξεργασία.
 Έξαλλοι οι Ευρωπαίοι
«Μογκερίνι: Τροχοπέδη το Brexit στην εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ»
«Αυτό αναφέρεται στις συνθήκες», τόνισε χαρακτηριστικά
«Όσο η Βρετανία παραμένει μέλος της Ευρώπης, δεν υπάρχουν διμερείς διαπραγματεύσεις», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας
Η Φεντερίκα Μογκερίνι, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, προειδοποίησε σήμερα τη Βρετανία ότι δεν μπορεί να διαπραγματευθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ πριν ολοκληρωθεί η αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό αναφέρεται στις Συνθήκες» υπενθύμισε η Μογκερίνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.
«Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει ενωμένη, είμαι 100% πεπεισμένη για αυτό» συνέχισε η Μογκερίνι, απαντώντας στον Τραμπ ο οποίος προέβλεψε πως και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας.
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΗΓΗ papaioannou-giannis.net

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.