Monday, February 27, 2017

Η Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ για τη διαφαινόμενη νέα καθυστέρηση στην προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης του νέου ΠΑΑ 2014-2020, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ρυθμούς χελώνας προχωράει δυστυχώς ο προγραμματισμός για την προκήρυξη των μέτρων του νέου ΠΑΑ 2014-2020, εξ αιτίας της παροιμιώδους ολιγωρίας και ανεπάρκειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Νέο «θύμα», τα Σχέδια Βελτίωσης, η προκήρυξη των οποίων φαίνεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να μετατίθεται για μετά το καλοκαίρι, αφού για τον μήνα Μάρτιο έχει προγραμματιστεί απλά η προδημοσίευσή τους.

Το κατ’ εξοχήν πρόγραμμα δημιουργίας και εκσυγχρονισμού των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, πολύτιμο εργαλείο  για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ελλήνων παραγωγών λιμνάζει δυστυχώς και αυτό αναπορρόφητο.

«Ανύπαρκτο» μηχανογραφικό σύστημα για την επεξεργασία των αιτήσεων του νέου προγράμματος, «στεγνοί» από ρευστότητα οι υποψήφιοι παραγωγοί - επενδυτές εξ αιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας για αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων - αφού ούτε καν η σχετική μελέτη γι’ αυτά δεν έχει ολοκληρωθεί - στον «αέρα» τα διασφαλισμένα κοινοτικά δισεκατομμύρια ευρώ για το νέο ΠΑΑ, που θα ανέτασσαν την αγροτική οικονομία.

Η Κυβέρνηση που διώκει την ιδιωτική πρωτοβουλία, την υγιή επιχειρηματικότητα και την πρωτογενή παραγωγή, οφείλει εξηγήσεις για την εγκληματική καθυστέρηση στην έναρξη των Προγραμμάτων του 2ου Πυλώνα και δεσμεύσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την πορεία του.

Κάθε μέρα που αφήνει να περνάει, είναι επιζήμια για τους αγρότες μας και για την εθνική μας οικονομία συνολικά.»

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.