Sunday, February 19, 2017

Νίκη ανάσα από… «λιοντάρια»

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε ο Πανσερραϊκός κερδίζοντας 1-0 τον Κισσαμικό Χανιών για την 16η αγωνιστική της Football league.
Μια νίκη ανάσα για τους «κόκκινους» που ήταν πραγματικά… «λιοντάρια» αγωνιζόμενοι ως μία ομάδα που έπαιξε σαν Πανσερραϊκός. Μια ομάδα με πάθος και δύναμη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα και μια δίκαιη νίκη με ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενος που δεν μπορούν όμως να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των Σερραίων που βγήκαν νικητές σχεδόν σε όλες τις μονομαχίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.
Και οι 11(+3) ήταν «λιοντάρια» κόντρα στον Κισσαμικό
Προπονητής και παίκτες του Πανσερραϊκού  μπήκαν σήμερα αποφασισμένοι να νικήσουν και να δώσουν απαντήσεις σε όσους τους αμφισβήτησαν κι αν κι έπαιζαν με την… πλάτη στον τοίχο πήραν μια παλικαρίσια και πολύτιμη νίκη. Πιο σημαντικό όμως η κατάθεση ψυχής που έκαναν στο γήπεδο, αυτό δηλαδή που θέλει ο κάθε φίλαθλος μιας ομάδας.

Η μπάλα στα δίχτυα μετά από 742 αγωνιστικά λεπτά
Επιτέλους γκολ
Χρειάστηκε να περάσουν  742 αγωνιστικά λεπτά για να πανηγυρίσουν παίκτες και φίλαθλοι του Πανσερραϊκού ένα γκολ. Ήταν Τετάρτη 4 Ιανουαρίου όταν ο Σάκης Κανούλας στο 23ο λεπτό του αγώνα έστελνε από τα 11 βήματα τη μπάλα στα δίχτυα του Καβαλιώτη Μανώλη Αποστολίδη (Αχαρναϊκός). Από τότε πέρασαν επτά παιχνίδι και πολύ… μουρμούρα αλλά γκολ δεν ερχόταν. Σήμερα μετά την ωραία ενέργεια του Δημήτρη Γκούρτσα και την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι οι Σερραίοι πανηγύρισαν και πάλι γκολ.
Από τον πάγκο, σε μια εκπληκτική επέμβαση ο Γιώργος Σιάκκας που φώναξε «παρών»
Ο Γιώργος Σιάκκας είναι… εδώ
Θα ήταν άδικο να ξεχωρίζαμε κάποιους παίκτες σε αυτό το παιχνίδι αφού όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Πρέπει να ξεχωρίσουμε όμως την εκπληκτική ενέργεια του Γιώργου Σιάκκα στο  89ο που ως «από μηχανής Θεός» και με αυτοθυσία έδιωξε τη μπάλα πάνω από τη γραμμή της εστίας της ομάδας του και δεν επέτρεψε στον Κισσαμικό να ισοφαρίσει. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής, ο πιο παλιός παίκτης της ομάδας δεν διανύει φέτος και την καλύτερη περίοδο του στον Πανσερραϊκό χάνοντας τη φανέλα του βασικού κάτι που όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι τον έχει επηρεάσει ψυχολογικά. Με τη σημερινή εμφάνιση του όμως και την επέμβαση του στη συγκεκριμένη φάση φώναξε ότι είναι εδώ και μπορεί με την εμπειρία του να αποκτήσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο.
Εντυπωσιακές αποκρούσεις από τον Ρίστιτς
Ο Ρίστιτς που κατέβασε τα ρολά
Ο Μποριβόγιε Ρίστιτς πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Φοβερές επεμβάσεις και καλή διαχείριση του χρόνου με τον 33χρονο Σέρβο να δείχνει αυτό που είχε πει στην ΕΡΤ Σερρών ότι με το χρόνο μπορεί να γίνει ο ηγέτης του Πανσερραϊκού. Άλλωστε η κίνηση του να πάει στο τέλος του αγώνα να χαιρετίσει τους οργανωμένους δείχνει ότι σε σύντομο διάστημα δέθηκε με τη νέα του ομάδα.
Όρκος νίκης από τους Σερραίους πριν τον αγώνα
Ο ρόμβος του Διλμπέρη
Το σύστημα που έχει καθιερώσει ο Παναγιώτης Διλμπέρης στα τελευταία παιχνίδια, με τη χρησιμοποίηση ρόμβου φαίνεται ότι αποδίδει. Ο 42χρονος προπονητής «γεμίζει» το κέντρο με τον Τζέσι Φουσού να είναι σήμερα στην αρχή του ρόμβου (την Τετάρτη με την Καλλονή λογικά θα είναι ο Σιάκκας), ο Γαβριηλίδης από τα δεξιά και ο Τσιμίκας από τα αριστερά (δύο παίκτες που έτρεξαν πολύ) με τον Ρούτση στην κορυφή του. Οι παίκτες φαίνεται να ανταποδίδουν στον προπονητή τους τη στήριξη του τελευταίου στο πρόσωπο τους κάτι που φάνηκε από τον πανηγυρισμό στο γκολ.
Πανσερραϊκός(Π.ΔΙΛΜΠΕΡΗΣ): Ρίστιτς, Καψάλης, Ιωαννίδης, Στέβιτς, Βοσκόπουλος, Τσιμίκας, Ρούτσης(90ο  Παπατζίκος), Κάκκο(74ο  Σιάκκας), Φουσού, Γαβριηλίδης, Γκούρτσας(90+3ο  Τάντιτς)
Στον πάγκο: Μέλκας, Τσελεπίδης, Άντριτς, Παναγιωτίδης
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ(Σ.ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΣ): Λαζαρίδης, Τσοντάκης, Κουρέλλας, Παντελάκης, Μπουγαϊδης(76ο  Γιαλούσης), Γκούμας, Ψιάνος(69ο  Τιάγκο Σίλβα), Kίκε(69ο  Ποκόνγκ), Στογιάνοφ, Μαρτίνεθ, Μάντζης
Στον πάγκο: Πολίτης, Μπολάκης, Νιουέμ, Μίλιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καρατέρπος(Κοζάνης)
ΒΟΗΘΟΙ: Τζιουβάρας(Κοζάνης), Χατζηνάκος(Δράμας)
 Κίτρινες: Φουσού, Κάκκο, Καψάλης, Τσιμίκας-Κίκε, Λαζαρίδης, Μπουγαϊδης
Οι «κόκκινοι» κέρδισαν όλες τις μονομαχίες
Το φιλμ του αγώνα:
2ο Σουτ του Κάκκο μέσα στην περιοχή, μπλόκαρε τη μπάλα ο Λαζαρίδης.
16ο Εκτέλεση φάουλ του Κάκκο έξω από την περιοχή, πάτησε τη μπάλα στον Γιώργο Ιωαννίδη που εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, ο Λαζαρίδης έδιωξε σε κόρνερ.
33ο Μετά από σέντρα του Στέβιτς, ο Γκούρτσας έκανε προσποίηση στον αντίπαλο του, έμεινε μόνος απέναντι από τον Λαζαρίδη στο ύψος του πέναλτι, έκανε το σουτ ο Ναουσαίος τερματοφύλακας όμως του Κισσαμικού απέκρουσε τη μπάλα.
Ο πανηγυρισμός στο γκολ
45ο Πάσα του Κάκκο στον Γκούρτσα, αυτός μέσα στην περιοχή μαρκάρεται από τον Λαζαρίδη, πέφτει κάτω, ο διαιτητής και με τη βοήθεια του βοηθού δίνει το πέναλτι που αμφισβητήτε από τους Χανιώτες. Ο Δημήτρης Γκούρτσας εκτελεί το πέναλτι κι… επιτέλους γκολ για τα «λιοντάρια» μετά από 742 αγωνιστικά λεπτά.
48ο Αντεπίθεση του Πανσερραϊκού, ο Γκούρτσας έβγαλε παράλληλη σέντρα προς τον Κάκκο αλλά οι αμυντικοί του Κισσαμικού απομάκρυναν τη μπάλα.
66ο Εκτέλεση φάουλ από τον Ισπανό Μαρτίνεθ έξω από την περιοχή, έπεσε ο Ρίστιτς στη δεξιά γωνία του και απομάκρυνε τη μπάλα.
70ο Εκτέλεση κόρνερ του Κάκκο από τα δεξιά (μπροστά στο νότιο πέταλο), ο Γιάννης Βοσκόπουλος πήδηξε ψηλά, έποιασε την κεφαλιά, η μπάλα όμως βρήκε το δεξί δοκάρι της εστίας του Λαζαρίδη. Στη συνέχεια της φάσης ο Ρούτσης σούταρε τη μπάλα άουτ.
79ο Λανθασμένη απόφαση του διαιτητή που απέβαλε τον Τζέσι Φουσού με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Διαμαρτυρήθηκαν οι «κόκκινοι» που έμειναν με 10.
81ο Εκτέλεση φάουλ από τον Γιαλούση έξω από την περιοχή, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρίστιτς σε κόρνερ.
87ο Σέντρα του Τσοντάκη, κεφαλιά του Μάντζη και πάλι ο Ρίστιτς είπε «όχι» πραγματοποιώντας εξαιρετική επέμβαση.
89ο Σουτ του Τσοντάκη, ο Γιώργος Σιάκκας ως «από μηχανής Θεός» και με ηρωϊκή προσπάθεια έδιωξε τη μπάλα πάνω από τη γραμμή. Μεγάλη επέμβαση από τον Σερραίο ποδοσφαιριστή.
91ο Σουτ του Μαρτίνεθ, έδιωξε τη μπάλα και πάλι σωτήρια για την ομάδα του ο Ρίστιτς.
Νίκη και την Τετάρτη στις Σέρρες κόντρα στην Καλλονή θέλει ο Παναγιώτης Διλμπέρης
Παναγιώτης Διλμπέρης: «Με την Καλλονή θα έχει αξία η νίκη μας»
Μόνο με νίκη κόντρα στην Καλλονή την Τετάρτη θα έχει αξία η σημερινή νίκη του Πανσερραϊκού τόνισε στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Διλμπέρης. Ο προπονητής του Πανσερραϊκού είπε:  «Σήμερα καιγόμασταν και οι δύο ομάδες για τη νίκη και περισσότερο εμείς γιατί είχαμε πολύ καιρό να πετύχουμε μία. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί, αλλά και πάλι χωρίς να καταφέρουμε να διορθώσουμε το πρόβλημα που έχουμε στην τελική προσπάθεια. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κισσαμικός ξεδίπλωσε τις αρετές του, ωστόσο ήμασταν αρκετά συμπαγής και απειληθήκαμε μόνο με μακρινά σουτ, ενώ ήμασταν πολύ τυχεροί στην φάση που ο Σιάκκας απομάκρυνε πάνω στην γραμμή. Την Τετάρτη πρέπει να κερδίσουμε την Καλλονή για να έχει αξία η σημερινή νίκη. Αν τα καταφέρουμε και γίνει το δύο στα δύο μπορεί να γίνει η απαρχή για ένα νέο ξεκίνημα, διαφορετικά δεν θα έχουμε καταφέρει κάτι».
Σπύρος Μπαξεβάνος: «Το πέναλτι δεν ήταν» 
Ο Σπύρος Μπαξεβάνος αμφισβήτησε το πέναλτι με το οποίο νίκησε ο Πανσερραϊκός. Ο προπονητής του Κισσαμικού είπε: «Το θέλαμε και οι δύο το ματς και τελικά κρίθηκε σε ένα πέναλτι που δεν ήταν. Πρέπει να κοιτάξουμε το ματς της Τετάρτης που έχουμε μπροστά μας και το οποίο πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε».
Βασίλης Αναστασιάδης
ΠΗΓΗ ert.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.