Friday, April 28, 2017

Νίκη Κεραμέως: Χαιρετισμός στο 32ο Καταστατικό – Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησε χαιρετισμό χτες, Πέμπτη 27 Απριλίου, στο 32ο Καταστατικό – Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, Αξιότιμοι σύνεδροι,
Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά χαιρετίζω την έναρξη του 32ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΠΟΣΥΠ και ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση.
Στην Ελλάδα, τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει η διοικητική οργάνωση της εκπαίδευσης διαχρονικά παρουσιάζει κάποια νοσηρά χαρακτηριστικά, όπως πολλές υπηρεσίες και όργανα με αλληλοεπικαλυπτόμενες, πολλές φορές, και, ενίοτε, συγκρουόμενες αρμοδιότητες, πολυνομία και δύσκαμπτη γραφειοκρατία. Τα στελέχη της εκπαίδευσης έχουν ελάχιστα περιθώρια αυτονομίας και ανάπτυξης πρωτοβουλιών σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Αυτή η δομή, σε συνδυασμό με την ελλιπή στελέχωση και την υποχρηματοδότηση, δυσχεραίνει το έργο τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των διοικητικών υπαλλήλων. Θεωρώ σημαντικό στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν οργανισμοί για τις περιφερειακές υπηρεσίες. Οι θέσεις κάθε διεύθυνσης θα πρέπει να είναι καθορισμένες και κάθε διοικητικός υπάλληλος θα πρέπει να λειτουργεί εντός του περιγράμματος της θέσης του, με συγκεκριμένες αρμοδιοτητες. Ελπίζουμε ότι αυτή η εκκρεμότητα θα λυθεί σύντομα.
Κυρίες και κύριοι, ως επικεφαλής του τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, δράττομαι της σημερινής ευκαιρίας προκειμένου να ανοίξω μαζί σας έναν δίαυλο επικοινωνίας για τα ζητήματα που απασχολούν την διοικητική μηχανή της εκπαίδευσης, για όλους εσάς που αποτελείτε την ραχοκοκκαλιά της εκπαίδευσης, τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία, όσο και στις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις. Γνωρίζω καλά πως χωρίς εσάς, που επιτελείτε το έργο σας υπό αντίξοες συνθήκες δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί καμία εκπαιδευτική πολιτική, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί κανένας εκπαιδευτικός σχεδιασμός.
Θέλω να ξέρετε ότι είμαι στη διάθεσή σας για κάθε σκέψη, ανησυχία, προβληματισμό.
Εύχομαι καλή επιτυχία στο συνέδριό σας.
Σας ευχαριστώ.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.