Friday, April 28, 2017

Κύπελλο Ελλάδας: Με θρίαμβο ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου, 4-0 τον ΠΑΟ

Πανηγύρια των παιχτών του ΠΑΟΚ για το γκολ του Πέλκα μόλις στο 13ο λεπτό. Ο «Δικέφαλος» αφού απέφυγε το πρώτο μέρος χωρίς να δεχθεί γκολ στην επανάληψη μετά την αποβολή του Χουλτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου και πήρε την πρόκριση για τον τελικό Κυπέλλου (φωτογραφία: Ευρωκίνηση).
Ο ΠΑΟΚ θα είναι ο αντίπαλος της ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Η «Ενωση» που απέκλεισε τον Ολυμπιακό θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ που την Πέμπτη επικράτησε 4-0 του Παναθηναϊκού (υπερ)καλύπτοντας το 0-2 της Λεωφόρου.
Το 4-0 του ΠΑΟΚ πήρε διαστάσεις θριάμβου κυρίως από δύο φάσεις «κλειδιά» στο παιχνίδι. Η μία στο 34’ όταν ο Κλωναρίδης έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει για τον Παναθηναϊκό το γκολ του Πέλκα από το 13’ και η άλλη στο 72’ όταν ο Χουλτ από λάθος εκτίμηση του διαιτητή Κύζα βλέπει 2η κίτρινη κάρτα και παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Αυτή η αποβολή έκρινε και την νίκη του ΠΑΟΚ, αφού το 2-0 έγινε 3-0 και λίγο αργότερα 4-0.
Πάντως οι «πράσινοι» έχουν έντονα παράπονα από την διαιτησία του Κύζα και κυρίως για δύο πέναλτι που ζήτησαν και δεν τους δόθηκαν στο πρώτο μέρος, για την αποβολή του Χουλτ, για το φάουλ του Μολέδο στον Πρίγιοβιτς από το οποίο προήλθε το 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέλκα στο 13’.

Ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση τη φάση του 1-0 είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Εχασε πολλές ευκαιρίες, ενώ φωνάζει για δύο περιπτώσεις πέναλτι. Μοιραίος παίκτης του «τριφυλλιού» ο Κλωναρίδης που έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες και κυρίως στο 34’ όταν ο Γλύκος απέκρουσε στη γραμμή.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά και μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέλκα στο οριζόντιο δοκάρι στην εξέλιξη της φάσης ο Μπίσεσβαρ γέμισε και ο Λέο Μάτος με κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο 72’ ο Χουλτ αποβλήθηκε και στο εξέλιξη η μπάλα στρώθηκε στο Σάκχοφ και 3-0. Ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά για το γκολ της πρόκρισης αλλά ο στο 83’ ο Μπίσεσβαρ ξεπέρασε τον Κουτρουμπή έδωσε έτοιμο γκολ στον Πρίγιοβιτς και… 4-0.
• Το ντέρμπι διεκόπη στο 27’ όταν ο Βιγιαφάνιες πήγε να εκτελέσει κόρνερ από τα δεξιά, αλλά έσκασαν δίπλα του ακριβώς δύο κροτίδες, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Το παιχνίδι διεκόπη για λίγα λεπτά με τον διαιτητή Κύζα να προειδοποιεί για διακοπή του αγώνα αν υπάρξει ανάλογο περιστατικό στη συνέχεια.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάκχοφ (79’ Κάνιας), Τσίμιροτ, Ουάρντα (46’ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (59’ Ενρίκε), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ρέις, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (89’ Χατζηγιοβάνης), Εμποκού (66’ Μολίνς), Κλωναρίδης (77’ Λουντ), Μπεργκ.
Πηγή: ekirikas.com

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.