Thursday, April 27, 2017

Ο Αλ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι έρχεται 4ο μνημόνιο

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε. για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα
Ο Αλ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι έρχεται 4ο μνημόνιο
Ανάγκη παλλαϊκού ξεσηκωμού ΤΩΡΑ
Με «μαστίγιο και καρότο» και με τη γνωστή, πλέον, στον λαό τακτική των πολιτικών ψεμάτων -που πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής απάτης- παρουσιάστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παρέθεσε στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna, την Τρίτη 25 Απριλίου.
Ο κ. Αλ. Τσίπρας, πραγματοποιώντας μια ακόμη πολιτική «κωλοτούμπα» (αυτή τη φορά από τις πρόσφατες δηλώσεις του, βάσει των οποίων η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα ψήφιζε νέα επώδυνα μνημονιακά μέτρα, εάν δεν υπήρχε συνολική λύση και για το δημόσιο χρέος) επιβεβαίωσε πλήρως της εκτιμήσεις της Λαϊκής Ενότητας, αναφέροντας ότι τα νέα μέτρα – «λαιμητόμος» θα ψηφιστούν, χωρίς να έχουν παρθεί τα λεγόμενα μεσοπρόθεσμα μέτρα – «ασπιρίνες» για το δημόσιο χρέος. Για το ζήτημα αυτό, προσπάθησε να υποστηρίξει ο κ. Τσίπρας, θα υπάρξει λύση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ειδάλλως τα μνημονιακά μέτρα που θα έχουν ψηφιστεί, δεν θα εφαρμοστούν.

Όμως, ποιος πιστεύει έναν πρωθυπουργό ο οποίος, αρχής γενομένης από την αποδοχή μια ολοκληρωτικής και ταπεινωτικής συνθηκολόγησης, το καλοκαίρι του 2015 και σωρεία «πίσω μπρος» δηλώσεων, αποφάσεων και δράσεων μέχρι σήμερα, δίνει για πολλοστή φορά φρούδες και απατηλές υποσχέσεις; Όταν όλοι γνωρίζουν ότι πάντα στο τέλος ο Άλ. Τσίπρας υποτάσσεται στις απαιτήσεις των δανειστών, αφού δεν έχει -και δεν θέλει να έχει- μια εναλλακτική λύση με εθνικό νόμισμα και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.
Επιβεβαιώνεται ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα της δήθεν διαπραγμάτευσης και φυσικά, κατά τη διάρκεια της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, η κυβέρνηση δεν διαπραγματευόταν αλλά ήταν απλά παρούσα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και το σκληρό «μπρα ντε φερ» ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη γερμανική Ευρωζώνη για το δημόσιο χρέος της χώρας μας. Η κυβέρνηση παρακολουθούσε χωρίς να έχει προβάλλει προτάσεις και χωρίς να διεκδικεί με δικές της παρεμβάσεις, μια λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού.
Σήμερα, για μια ακόμη φορά, η εθελόδουλη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει το 4ο μνημόνιο, για ψήφιση στη Βουλή, θεσμοθετώντας επιπλέον μέτρα περαιτέρω δραστικών περικοπών και συνέχισης της εξοντωτικής για τον ελληνικό λαό λιτότητας και οικονομικής ύφεσης. Οι ανέξοδες υποσχέσεις του πρωθυπουργού για, τάχα, μη υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, εάν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι δανειστές δεν δώσουν συνολική λύση για το δημόσιο χρέος, είναι πολιτικά «πυροτεχνήματα» με στόχο:
  • να διευκολυνθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσει το 4ο μνημόνιο και
  • για να εξαπατηθεί μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός.
Όμως, τα πολιτικά ψέματα τελειώνουν. Σύντομα, τόσο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και το σύνολο των παλαιομνημονιακών κομμάτων, οι πολίτες με τους αγώνες και την ψήφο τους, θα τους στείλουν στο χρονοντούλαπο.
Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.
26/4/2017

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.