Wednesday, April 26, 2017

Κ. Σπαρτινός: Η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας ξεκίνησε από την Ελλάδα και πήρε τον όρο «ΠΑΣΟΚοποίηση». Προχθές στη Γαλλία το είπαν «pasokisation» - Απάντηση στον Ανδρέα Λοβέρδο

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, τοποθετήθηκε ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο σύστασης Ν.Π.Ι.Δ. με επωνυμία “Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης” και ξεκινώντας την τοποθέτησή του άσκησε έντονη κριτική στις γενικότερες τοποθετήσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.   


Χαρακτήρισε την τοποθέτησή του ως «πολιτική απρέπεια» να κατατάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Λεπέν  και τον Βίλντερς και είπε χαρακτηριστικά «Φαίνεται οτι ο κ. Λοβέρδος δεν έχει χωνέψει ακόμα οτι η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας ξεκίνησε από την Ελλάδα και πήρε τον όρο «ΠΑΣΟΚοποίηση». Προχθές στη Γαλλία το είπαν «pasokisation». Πριν από λίγες εβδομάδες στην Ολλανδία χρησιμοποίησαν κάποια άλλη λέξη. Δεν ξέρω στα Ολλανδικά πώς ακριβώς είναι ο όρος, αλλά προφανώς αρχίζει από τη λέξη «ΠΑΣΟΚ»».


Όσον αφορά την σύσταση Εθνικού  Συστήματος Διαπίστευσης, ο Κώστας Σπαρτινός άσκησε δριμύτατη κριτική προς τις προηγούμενες πολιτικές που ασκήθηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αφού η συγχώνευση των τριών οργανισμών ΕΛΟΤ, ΕΙΜ και ΕΣΥΔ που προώθησε το 2013 ο τότε Υπ. Ανάπτυξης και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Χατζηδάκης, παραλίγο να δημιουργήσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στα Ελληνικά πιστοποιητικά διαπίστευσης λόγω ασυμβατότητας συνύπαρξης των τριών οργανισμών, παρά το γεγονός οτι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαπίστευσης το είχε επισημάνει ήδη από το 2012.


Επίσης, ο βουλευτής Αχαΐας αναφέρθηκε στην δέσμευση του Αν. Υπουργού κ. Χαρίτση για την συνολική εξέταση των προοπτικών  και την αναβάθμιση των δραστηριοτήτων τυποποίησης-πιστοποίησης-διαπίστευσης στη χώρα μας καθώς και της εποπτείας της αγοράς,  ώστε να δοθεί μια σημαντική δυναμική στην Ελληνική παραγωγή προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών, που με τη σειρά της θα βοηθήσει στην αύξηση των εξαγωγών και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του και αναφερόμενος στην νομοθετική καθιέρωση της Πρωτομαγιάς ως αργίας, τόνισε οτι το εργατικό κίνημα και οι εργαζόμενοι έχουν συγκεκριμένα προβλήματα και τρόπους πάλης και οι εργατικοί αγώνες δεν φρενάρονται από νομοθεσίες, όπως κάποιοι ισχυρίστηκαν, βαυκαλιζόμενοι οτι είναι οι μόνοι που εκπροσωπούν την εργατική τάξη.
Απάντηση του Κ. Σπαρτινού στον Α. Λοβέρδο 25/4/2017 https://youtu.be/qTgLimirgOU

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.