Tuesday, August 15, 2017

Η γιορτή της Κοιμήσεως

Γράφει ο Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)*
Η Παναγία ήταν η κόρη του ιερέα Ιωακείμ και της Άγιας Άννας.
Η γέννηση Της, έπειτα από προσευχή των ηλικιωμένων γονέων Της, ήταν η ελπίδα που έδωσε ο Θέος στους ανθρώπους για την έλευση του Σωτήρα Χριστού.
Σύμφωνα με την Ιερά Παράδοση έντεκα χρόνια μετά την Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού, Άγγελος Κυρίου, πιθανόν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, ειδοποίησε την Θεοτόκο για την Κοίμησή της μετά από τρείς ήμερες.
Η Παναγία προετοιμάστηκε με προσευχή και μοίρασε τα υπάρχοντά της σε δύο γειτόνισσές Της. Όταν ήρθε η ώρα της τελευτής Της, ένα σύννεφο μετέφερε θαυματουργικά τους Αποστόλους, πλην του Θωμά, δίπλα στη νεκρική Της κλίνη. Αυτοί ανέλαβαν και την κηδεία και ταφή της Μητέρας του Διδασκάλου τους στο όρος των Ελαιών στην Γεσθημανή.
Κατά την παράδοση, κατά την ώρα της κηδείας του Αγίου Σκηνώματός της, πλήθος εξοργισμένων και φανατισμένων Εβραίων επιτέθηκε στην πομπή. Λέγεται μάλιστα ότι όταν κάποιος από αυτούς προσπάθησε να αγγίξει την ιερά σορό Της αποκόπηκαν με τρόπο θαυμαστό και τα δυό του χέρια και μόνο αφού μετανόησε, και πάλι θαυματουργικά, αποκαταστάθηκε η υγεία του.
Τρεις μέρες μετά την Κοίμησή Της, οι Απόστολοι πήγαν στο μνήμα Της για να προσκυνήσει την Θεοτόκο και Απόστολος Θωμάς, αλλά βρέθηκαν μπροστά σε ένα άδειο μνήμα και τότε εμφανίστηκε σε νεφέλη η Παναγία και έδωσε στον Απόστολο Θωμά, ως απόδειξη της μετάστασής Της, την Αγία Ζώνη της. Στην θέση που βρίσκεται το κενοτάφιό της η Αγία Ελένη ανέγειρε περικαλλή ναό ο οποίος λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
Η Παναγία μετέστη στους ουρανούς, αλλά βρίσκεται και σε αυτό τον κόσμο δίπλα σε όποιον με πίστη την επικαλείται και πρεσβεύει στον Υιό και Θεό Της για κάθε πιστό που την παρακαλεί και Την τιμά.
Θερμά Την παρακαλούμε κι εμείς να μας έχει υπό την Σκέπη Της.

*Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, του Σερραϊκού Θάρρους και του Θάρρους της Σιντικής
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779
E-mail: xrhstos_katsaros@yahoo.gr
Ιστότοπος: Web node http://christos-a-katsaros74.webnode.gr/   
Σελίδα Profile on Face book: Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Twitter: Christos A. Katsaros @Chris_Sintiki https://twitter.com/Chris_Sintiki

Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ http://grafida-sintikis.blogspot.gr/




No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.