Saturday, October 17, 2020

Σοκ στις Σέρρες : Κλειδωμένοι υπό άθλιες συνθήκες βρέθηκαν ηλικιωμένοι σε γηροκομείο

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μία ηλικιωμένη τρόφιμος εθεάθη να κυκλοφορεί στο Λιθότοπο με το νυχτικό της και φαινόταν σαν χαμένη. Ο φαρμακοποιός που την είδε ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία


Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι στις Σέρρες, στην περιοχή του Λιθότοπου, κοντά στη λίμνη Κερκίνη, λειτουργούσε ένα παράνομο γηροκομείο, μέσα στο οποίο ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες 11 ηλικιωμένοι.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μία ηλικιωμένη τρόφιμος εθεάθη να κυκλοφορεί στο Λιθότοπο με το νυχτικό της και φαινόταν σαν χαμένη. Ο φαρμακοποιός που την είδε ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στο υποτυπώδες γηροκομείο όπου διαπίστωσαν ότι αφενός λειτουργούσε από τις 31 Αυγούστου ως ξενώνας φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικά προβλήματα χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια, και αφετέρου οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων ήταν άθλιες.

Η αστυνομία, αφού συνέλαβε τον υπεύθυνο, ειδοποίησε τον Δήμο Ηράκλειας που έστειλε την κοινωνική λειτουργό και με τη σειρά της ειδοποίησε την Εισαγγελέα, η οποία και έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

https://www.megatv.com/2020/10/17/serres-kleidomenoi-kai-se-athlies-synthikes-vrethikan-ilikiomenoi-se-girokomeio/

Από την έρευνα που έγινε στους χώρους του ξενώνα διαπιστώθηκε ότι διέμεναν έναντι χρηματικής αμοιβής 10 άτομα, 3 άνδρες και 7 γυναίκες, από 47 έως και 88 ετών. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 339 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες ιατρικές συνταγές. Επιπλέον, δεν τηρούνταν τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Οι τρόφιμοι είναι σε κακή κατάσταση καθώς οι συνθήκες διαβίωσής τους τραγικές. Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Σερρών για να υποβληθούν σε εξετάσεις, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε να σφραγιστεί ο χώρος.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για τα αδικήματα της έκθεσης, της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή: in.gr


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.