Friday, December 17, 2021

Με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Άρτας για τον πολιτισμό (φωτό - videos)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στις 3, 4 και5 Δεκεμβρίου2021με θέμα: «Η διαχείριση του πολιτισμούως απόθεμα παιδείας και ανάπτυξης στη σύγχρονη κοινωνία»,το οποίοδιοργάνωσεη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και τον  Σύλλογο «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας».Συνδιοργανωτήςήταν τοΕπιμελητήριο Άρτας.Το Συνέδριο διεξήχθη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και τη στήριξη των Δήμων: Αρταίων, Πωγωνίου, Ζαγορίου, Κόνιτσας, καθώς και του Ιδρύματος Πολιτισμού «Ακτία Νικόπολις» και του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρ. Τσεβάς».

Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, διεξήχθηυπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ (Α.Π.130645/2021) και ήταν αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021).Εφαρμόζοντας τιςισχύουσες διατάξεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, το Συνέδριοδιεξήχθηυβριδικά (με δια ζώσης & παράλληλες συνεδρίες, διαδικτυακά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας CiscoWebEx του ΥΠΑΙΘ)και αναμεταδόθηκεζωντανά (live-streaming) από τοδιαδικτυακό κανάλι Web-TV «Γραφίδα Σιντικής» και τοκανάλι youtube «Γραφίδα Σιντικής».

Στο Συνέδριο περίπου 1200 εγγεγραμμένοι σύνεδροι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συνολικά 138 εισηγήσεις, από τις οποίες 18 δια ζώσης, 91 διαδικτυακά και 29 αναρτημένες ανακοινώσεις (posters), από εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στελέχη εκπαίδευσης,ακαδημαϊκούς ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων διεθνούς κύρους,ενώ εκλεκτοί ακαδημαϊκοί από πανεπιστήμια του εξωτερικού είχαν προσκληθεί και πραγματοποίησαν πολύ ενδιαφέρουσες κεντρικές ομιλίες. Θα πρέπει να τονιστεί ότι περίπου 12.000 άτομα (μοναδικοί επισκέπτες/προβολές) από εβδομήντα (70) χώρες από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν ζωντανά τις εργασίες του Συνεδρίου. Επίσης από τη λήξη του Συνεδρίου μέχρι και σήμερατο διαδικτυακό κανάλι Web-TV «Γραφίδα Σιντικής» (http://webtv.grafidasintikis.gr/, τοκανάλι https://www.youtube.com/channel/UCorGyO0RYxcFBa2Prkrf4ew/featured, και τη σελίδα https://www.facebook.com/grafida.sintikis) το επισκέφθηκαν πάνω από 40.000 άτομα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του ΔιεθνούςΣυνεδρίου παρουσιάστηκαν εισηγήσεις που αφορούσαν επτά (7) θεματικούς άξονες που απασχολούν τον πολιτισμό σε συνδυασμό με: τηνπολιτική, τνη οικονομία, τη δημιουργία, τον τουρισμό,την εκπαίδευση, την ιστορία και την κρίση του πολιτισμού. Αναπτύχθηκε γόνιμος επιστημονικός διάλογος, απ’ όπου προέκυψαν καινοτόμες επιστημονικές προτάσεις που αφορούσαν τόσο την έννοια και το περιεχόμενο του πολιτισμού στις διάφορες μορφές και πεδία έκφρασής του, όσο και την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς τοπικά, εθνικά και παγκόσμια, τη διαχείρισή της και τη δυνατότητα αξιοποίησής της ως εργαλείο ερμηνείας του σύγχρονου πολιτισμικού γίγνεσθαι, σύμφωνα με τους σκοπούς και τους στόχους του Συνεδρίου.

Στη σύγχρονη εποχή της πολύπλευρης κρίσης, η διαχείριση του πολιτισμού ως απόθεμα παιδείας και ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες και την παγκόσμια κοινότητα μπορεί να αποτελεί τόσο πηγή χαράς και δημιουργίας όσο και κοινό τόπο αναφοράς των λαών, σε μια συνειδητή προσπάθεια γιααμοιβαία κατανόηση, στόχευση και πραγμάτωση της διαπίστωσης ότι για να υπάρξει πολιτισμός πρέπει πρώτα να πολιτισθεί η ψυχή.

Την έναρξη και τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Στύλιος. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σεβασμιότατος κκ. Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Άρτας Σεβασμιότατος κκ. Καλλίνικος η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντάς, οι συνδιοργανωτές, στελέχη εκπαίδευσης καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων.

Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 δόθηκε συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό του Συνεδρίου στη «Γραφίδα Σιντικής» του Χρ. Κατσαρού, στην οποία συμμετείχαν οι κκ Παρασκευή Χαμπηλομάτη, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής, Θεοδώρα Κοντογιάννη,Αναπλ.Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, ο Νικόλαος Χρήστου και ο Αθανάσιος Αυδίκος ως Υπεύθυνοι Τεχνικής Ομάδας του Συνεδρίου της ΔΔΕ Άρτας για την τεχνική κάλυψη και η Μαίρη Βαραγγούλη ως εκπρόσωπος της Ομάδας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση του Συνεδρίου(ανακοινώσεις, βεβαιώσειςπρακτικάκλπ.) μπορείτε να επισκεφθείτετην ιστοσελίδα του Συνεδρίουστον σύνδεσμο: http://dide.art.sch.gr/synedrio/.

Θερμές ευχαριστίες στον χορηγό ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. και τον κ. Χρ. Κατσαρό από τη «Γραφίδα Σιντικής» Σερρών, που κάλυψε σε ζωντανή τηλεοπτικά μετάδοση τις εργασίες του Συνεδρίου.

Τα πρακτικά του Συνεδρίου θα εκδοθούν σύντομα σε ψηφιακή μορφή. Επίσης  σε έντυπη μορφή με την χορηγία του Δήμου Αρταίων.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό και οι σύνδεσμοι από τα σχετικά videos του Συνεδρίου. 

Οι διοργανωτές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους τους συμμετέχοντες συνέδρους και εισηγητές, τους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές του Συνεδρίου,καθώς και τα μέλη της Γραμματείας και της Ομάδας Τεχνικής Υποστήριξης, τα οποία βοήθησαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση και την επιτυχία του.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής                             Η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής

Νικόλαος Σουτόπουλος                                                       Δρ. Παρασκευή Χαμπηλομάτη

ΣΕΕ ΠΕ70 του ΠΕΚΕΣ Ηπείρου                                               Διευθύντρια Δ.Δ.Ε. Άρτας


Για το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Μαίρη Βαραγγούλη

Εκπαιδευτικός ΠΕ87.09, MSc

Κιν.: 6944454312


ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ Κανάλι στο YouTube

Συνέντευξη Τύπου για το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Άρτας στο Αρχαιολογικό Μουσείο 6.12.21 https://youtu.be/7_M5lZ91Kjc

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Άρτας (3η Μέρα) 5.12.21 https://youtu.be/v9KGKfP9ebU

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Άρτας (2η Μέρα-B) 4.12.21 https://youtu.be/xXf5Y045Q8s

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Άρτας (2η Μέρα) 4.12.21  https://youtu.be/YlaixuWcKn0

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Άρτας 1η Μέρα 3 12 21 https://www.youtube.com/watch?v=LLtOoFuVmzg&t=4519s    

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Άρτας 3.12.21 https://www.youtube.com/watch?v=ZBhPiAhK0Vs&t=199s

WebTv_GrafidaSintikis

Συνέντευξη Τύπου για το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Άρτας στο Αρχαιολογικό Μουσείο 6.12.21 https://webtv.grafidasintikis.gr/play/4

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Άρτας (3η Μέρα) 5.12.21 https://webtv.grafidasintikis.gr/play/6

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Άρτας (2η Μέρα-B) 4.12.21 https://webtv.grafidasintikis.gr/play/5

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Άρτας (2η Μέρα) 4.12.21 https://webtv.grafidasintikis.gr/play/2

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Άρτας (1η Μέρα) 3.12.21 https://webtv.grafidasintikis.gr/play/1

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Άρτας 3.12.21 https://webtv.grafidasintikis.gr/play/3


Φωτογραφίες:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.