Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση για τον Οδυσσέα Ελύτη στο Δημοτικό θέατρο Αστέρια

«Αλλά με τις ξόβεργες μπορεί να πιάνεις πουλιά, δεν πιάνεις ποτέ το κελαηδητό τους. Χρειάζεται η άλλη βέργα, της μαγείας, και ποιος μπορεί να την κατασκευάσει αν δεν του ’χει από μιας αρχής δοθεί;»
Οδυσσέας Ελύτης
Με «τον ζέφυρο της μουσικής»
Ο λυρισμός της ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη
μέσα από τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού

Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, η  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό θέατρο Αστέρια, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, ώρα 8:00 μμ.
Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός και οι μουσικοί Μάιρα Μηλολιδάκη (τραγούδι) και Τίτος Γουβέλης (πιάνο), θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής, ένα σύντομο λυρικό πορτραίτο του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από τον «ζέφυρο της μουσικής» του Γιώργου Κουρουπού. Ο στοχασμός, τα λυρικά χρώματα, οι αισθήσεις και η υπερβατική σκέψη του Οδυσσέα Ελύτη συναντούν την πνευματικότητα και την ευαισθησία της μουσικής του Γιώργου Κουρουπού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο σύντομες εισηγήσεις, μία από την ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, με τίτλο «Ο Οδυσσέας Ελύτης, από το τρέχον στο διαρκές» και μία από τον συνθέτη Γιώργο Κουρουπό, με τίτλο «Μελοποιώντας τον Οδυσσέα Ελύτη». Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με τραγούδι μελοποιημένων ποιημάτων και απαγγελία.
Η εκδήλωση είναι μια κορυφαία στιγμή για την πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι συνδιοργανωτές,
  • Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών,
  • Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών,
  • Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών,
  • Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών,
  • Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Σερρών.


Χορηγός της εκδήλωσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.