Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Νίνα Κασιμάτη: Επιχειρηματικότητα ανώτερης μορφής για την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Επίσκεψη στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης η Βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. Μιχάλη Μυτιληνάκη και στελέχη της ιχθυόσκαλας.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στους χώρους της εκφόρτωσης των καϊκιών και της αίθουσας δημοπρασίας αλιευμάτων, συνομίλησε με παραγωγούς, καπετάνιους, αλιεργάτες και ιχθυεμπόρους, ενώ επισκέφθηκε και τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Στη συνέχεια, κατόπιν πρόσκλησης της Νίνας Κασιμάτη,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της διοίκησης με τους προέδρους των σωματείων των ιχθυοπωλών, των ιχθυεμπόρων καθώς και των αγοραστών Ιχθυόσκαλας, κατά την οποία η βουλευτής ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα ειδικά ζητήματα των κλάδων και δήλωσε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων μέσα από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού Ιχθυοσκαλών, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα ετών όλων των εργαζομένων στον χώρο για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Επίσης έχει ξεκινήσει η μελέτη για τη διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων, καθώς και της ανακύκλωσης των ιχθυοκιβωτίων διογκωμένης πολυστερίνης για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Ιχθυόσκαλας.
Για πρώτη φορά φέτος ο ΟΚΑΑ συμμετείχε με περίπτερο 260τμ στην 26η Διεθνή Έκθεση Detrop, με νωπά αλιεύματα και προϊόντα μεταποίησης αλιευμάτων για την προβολή των ιχθυοσκαλών μας και την εξωστρέφεια των, εντός της ιχθυόσκαλας, δραστηριοποιουμένων επιχειρήσεων.

Η αλιεία είναι ένας δυναμικός εξαγωγικός κλάδος, πολύτιμος για την εθνική οικονομία,  που παράγει προϊόντα προστιθέμενης αξίας και έχει την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης, προκειμένου να αναπτύξει ανώτερης μορφής επιχειρηματικότητα. Με αυτόν τον στρατηγικό στόχο, αποφασίσαμε τη στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να εντείνουμε τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.