Friday, June 4, 2021

Περιοδεία Λευτέρη Αβραμάκη σε Λιβαδιά, Κερκίνη, Ροδόπολη και Άνω Πορόια του Δήμου Σιντικής Σερρών

 


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, περιόδευσε στις κοινότητες της Κερκίνης, της Ροδόπολης, των Άνω Ποροΐων και της Λιβαδιάς, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με πολλούς κατοίκους της περιοχής. 

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι, η πληθυσμιακή αποψίλωση της περιοχής συνεχίζεται σχεδόν με την ίδια ένταση και η νέα κρίση που χτύπησε και τις συγκεκριμένες κοινότητες φαίνεται ότι ενισχύσει το κύμα φυγής ιδίως των νέων προς άλλες περιοχές της χώρας ή και το εξωτερικό. Το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και τραπεζών, η μείωση των διαθέσιμων θέσεων εργασίας παρά το γεγονός ότι η Λίμνη Κερκίνης αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, η αύξηση του κόστους παραγωγής και γενικά του κόστους ζωής, ασκεί μεγάλη οικονομική πίεση στους κατοίκους και πολλούς από αυτούς τους έχει ήδη αναγκάσει να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. 

Ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας το πολύμηνο lockdown στέρησε σημαντικό εισόδημα από την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα οι πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι των κοινοτήτων υποχρεώθηκαν σε μεγάλες μειώσεις τιμών προκειμένου να διαθέσουν τα προϊόντα τους και  την ίδια στιγμή καλούνται να ανταποκριθούν στη ραγδαία αύξηση του κόστος παραγωγής. Πέραν αυτών όμως, τονίζουν ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει πολύ και το οικονομικό κόστος της καθημερινότητας, καθώς ειδικά η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και της βενζίνης, σε συνδυασμό με την αύξηση των καθημερινών μετακινήσεων, οι αυξήσεις στο ρεύμα αλλά και σε βασικά αγαθά, οι σχεδόν έξι μήνες χαμένοι του lockdown διαμορφώνουν μια ασφυκτική κατάσταση. Σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να συγκρατηθεί ο πληθυσμός και σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολο να αναπληρωθεί ο πληθυσμός της περιοχής που τη δεκαετία 2001-2011 μειώθηκε κατά 22%. 

Οι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και για το νέο Πτωχευτικό Νόμο, καθώς ήδη πολλοί έχουν βρεθεί με χρέη που δύσκολα θα μπορέσουν να ξεπληρώσουν στην ώρα τους, ειδικά εάν οι περιορισμοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας εφαρμοστούν ξανά το επόμενο φθινόπωρο και τον χειμώνα ή την επόμενη άνοιξη, τις εποχές δηλαδή που αυξάνεται σημαντικά η επισκεψιμότητα στην περιοχή. 

Τέλος, δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες για τον νέο εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση, που στερεί από τις δυναμικές κοινότητες της περιοχής τη δυνατότητα να εκλέξουν ανεξάρτητα τοπικά συμβούλια, αναδεικνύοντας τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στα κοινά χωρίς όμως να επιθυμούν να συμμετέχουν στον παραταξιακό ανταγωνισμό.    

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

Περιοδεία Λ. Αβραμάκη σε Λιβαδιά, Κερκίνη, Ροδόπολη και Άνω Πορόια του Δήμου Σιντικής Σερρών 3.6.21 https://youtu.be/Fs_JvmTnhAw

















No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.