Wednesday, February 28, 2018

B. Αποστόλου: Εντολή για αυστηρούς ελέγχους στον τομέα του αιγοπρόβειου γάλακτος

Επίσκεψη σε τυροκομείο της Αρκαδίας πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σε δήλωσή του ο κ. Αποστόλου ανέφερε τα εξής:

«Η επίσκεψή μου σε ένα από τα τυροκομεία της Πελοποννήσου που παράγουν κατά κύριο λόγο φέτα, σηματοδοτεί την αναγνώριση ότι το εθνικό μας τυρί είναι η ναυαρχίδα της διεθνούς παρουσίας της χώρας μας.
Η δυναμική της είναι πολύ μεγάλη και ενισχύεται ακόμα περισσότερο, τόσο με τον αγώνα που δίνουμε για την κατοχύρωσή της στις διεθνείς αγορές, όσο και με τα προγράμματα προώθησης που χρηματοδοτούμε.
Ως εκ τούτου η ενίσχυση της αιγοπροβατοτροφίας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Υπάρχει όμως μια πίεση στις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος την εφετινή χρονιά.
Δεν δικαιολογείται ούτε από τη δυναμική του προϊόντος, ούτε από τα ισοζύγια γάλακτος. Κάτι άλλο συμβαίνει…
Έχω δώσει εντολή στον ΕΛΓΟ και στις υπηρεσίες του υπουργείου για πολύ περισσότερους και πολύ αυστηρούς ελέγχους ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια ελληνοποιήσεων, να μην αφήσουμε χώρο δράσης για τους κάθε λογής «αεριτζήδες».

Να ξέρουν ότι η πολιτεία θα κάνει αυτό που πρέπει για να προστατεύσει τα συμφέροντα των παραγωγών που είναι συνδεδεμένα με την ίδια την επιβίωση της ελληνικής υπαίθρου».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.