Thursday, July 1, 2021

Αυλαία για την σχολική χρονιά

 


Με τη λήξη του σχολικού έτους 2020-21 η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδιάς Σερρών, κα Χρυσάνθη Παλάζη, μας παραχώρησε συνέντευξη για την σχολική χρονιά που έφυγε και για τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν στο χώρο της παιδείας από τον επερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε η κα Παλάζη η περσινή χρονιά λειτούργησε ως οδηγός  κυρίως στον τομέα της τεχνογνωσίας και των ψηφιακών δεξιοτήτων και έτσι η εκπαιδευτική κοινότητα βρέθηκε σχετικά προετοιμασμένη φέτος παρά τις δυσκολίες που προήλθαν από τις εναλλαγές ανάμεσα στη φυσική και την εικονική τάξη και στέρησαν από τους μαθητές κυρίως την ουσιαστική επικοινωνία, αλλά και τους έκαναν να αντιληφθούν και να εκτιμήσουν την σημασία του ανήκειν και του συναναστρέφεσθαι.

Εντούτοις, όπως αναφέρει η κα Παλάζη, αυτή η χρονιά αδίκησε τους μαθητές, κυρίως της Γ΄ Γυμνασίου, σε επίπεδο δράσεων, εκδηλώσεων και επισκέψεων λόγω της πανδημίας, αλλά δεσμεύτηκε για δράσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την δισεκατοντηρίδα  από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας, εντός του 2021, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας στη χώρα.

Αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην παιδεία, την αξιολόγηση και την εισαγωγή νέων μοντέλων εργασίας, η κα Παλάζη τόνισε πως αυτά κατά καιρούς έχουν ήδη εφαρμοστεί, και ότι θα ακολουθήσει η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ώστε το σύστημα να λειτουργήσει όπως πρέπει. Ως θετικό σημείο η κα Παλάζη θεωρεί τις ψηφιακές δεξιότητες που καλλιεργούν και πάνω στις οποίες στηρίζονται αυτά τα νέα μοντέλα εργασίας, δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης και διαδραστικότητας μέσα στη σχολική τάξη χωρίς να παραμερίζεται βεβαίως το αναλυτικό πρόγραμμα. Για την αξιολόγηση δήλωσε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε καλοπροαίρετα και να θεωρήσουμε ότι είναι μια απαίτηση των καιρών και ότι ο χαρακτήρας της είναι βελτιωτικός και όχι τιμωρητικός. Θέτει βέβαια το κριτήριο της σωστής εφαρμογής για να προχωρήσουν όλα αυτά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κλείνοντας η κα Παλάζη ευχήθηκε στους μαθητές που πιέστηκαν ιδιαίτερα καθώς το δικαίωμα στην εκτόνωση, την συναναστροφή  και το παιχνίδι πάγωσε απότομα, αλλά και στους γονείς τους για το υποστηρικτικό πλαίσιο που δημιούργησαν να μην ζήσουν άλλη τέτοια χρονιά με εγκλεισμούς και περιορισμούς, να κερδίσουν το χαμένο χρόνο που τους στέρησε η πανδημία, να γεμίσουν τις «μπαταρίες» και από τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν μια φυσιολογική σχολική χρονιά, Επιπλέον ευχαρίστησε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, καθηγητές, μαθητές και γονείς για την στήριξη που παρείχαν όχι μόνο το διάστημα της πανδημίας, αλλά όλα τα χρόνια  της  εκεί διεύθυνσής της.

Χρήστος Α. Κατσαρός

Γραφίδα Σιντικής

Αυλαία για την σχολική χρονιά https://youtu.be/siWlOruS6QI






No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.