Monday, July 5, 2021

ΕΚΑΒ – ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

 


Δεν θα αναφερθώ στην αναγκαιότητα ύπαρξης και εύρυθμης λειτουργίας του Σταθμού του ΕΚΑΒ στην Τερπνή. Το γνωρίζουμε όλοι. Κάποιοι είδαμε να σώζονται οι ζωές των δικών μας ανθρώπων και των συγχωριανών μας, αποκλειστικά και μόνον από την άμεση παρουσία των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ και την έγκαιρη διακομιδή τους. Τι συμβαίνει όμως πραγματικά με τον σταθμό του ΕΚΑΒ στην Τερπνή; Γιατί κατέβασε ρολά; Η αλήθεια είναι ότι η Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Σερρών, μετακίνησε τα πληρώματα του σταθμού της Τερπνής, ώστε αυτά να καλύψουν τα κενά των σταθμών της Κοίμησης και του Ροδολίβους, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Με την απόφαση αυτή, μένουν ακάλυπτα τρία Κέντρα Υγείας του νομού, αυτά του Στρυμωνικού, της Νιγρίτας και της Μαυροθάλασσας. Επίσης μένει ακάλυπτο και το ΚΕΦΙΑΠ της Νιγρίτας, Κέντρο με ανήμπορους συνανθρώπους μας, με χρόνια προβλήματα. Μένουν ακάλυπτοι και οι οκτακόσιοι περίπου έγκλειστοι στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Νιγρίτας. Μένουν ακάλυπτα και όλα τα χωριά του Δήμου μας, χωριά που κατοικούνται από συμπολίτες μας στην μεγάλη τους πλειοψηφία ηλικιωμένους.

Η ανυπαρξία όπως βέβαια και το κλείσιμο σταθμών του ΕΚΑΒ για όσο διάστημα κι αν γίνεται, έχουν πάντα τραγικά αποτελέσματα. Γνωρίζω ότι με ευχές δεν λύνονται προβλήματα. Όμως πραγματικά, εύχομαι και ελπίζω, να μην υπάρξουν τέτοια στην περιοχή μας.

Στον Σταθμό της Τερπνής υπηρετούν επτά (7) πληρώματα ασθενοφόρων. Η Διεύθυνση του ΕΚΑΒ θα μπορούσε να κάνει μια πρόσκληση ενδιαφέροντος στους διασώστες των Σερρών και να καλύψει το κενό των 2 πληρωμάτων, ώστε ο σταθμός να παραμείνει ενεργός, πράγμα που δεν έπραξε. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά. Θα μπορούσαν τα ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη ζωή και υγεία, να είναι πρώτιστο μέλημα της πολιτείας. Θα μπορούσε η Διοίκηση – Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Σερρών, να κάνει ορθολογικότερη κατανομή των προβλημάτων, του λειψού ανθρώπινου δυναμικού και να βγούμε ευνοημένοι από τέτοιες αποφάσεις ή θα μπορούσε να αντιδρά σε οποιαδήποτε συρίκνωση της υπηρεσίας και να ζητά την στελέχωσή της. Θα μπορούσε ο Δήμαρχος να γνωρίζει και να προνοεί. Να μην επιτρέψει να μείνουν οι δημότες χωρίς την παρουσία του ΕΚΑΒ στον Δήμο του. Μάλλον όμως δεν τον πολυενδιαφέρει, δεν είναι στα άμεσα καθήκοντά του. Και σίγουρα ποτέ δεν θα ύψωνε την φωνή ούτε θα κτυπούσε το χέρι στο τραπέζι, για ζητήματα που «λύνονται» άνωθεν με κυβερνητικές επιλογές και επιταγές.

ΡΑΚΙΤΖΗ ΤΙΜΟΘΕΑ

Επικεφαλής του συνδυασμού, ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΤΟΠΟΣ

Δημοτική Ενωτική Ανεξάρτητη Κίνηση

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.