Sunday, December 22, 2013

Προβληματίζει την κυβέρνηση η ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Με 153 βουλευτές τα δύο κόμματα

Ο Β.Πολύδωρας καταψηφίζει τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Μετά τη διαγραφή του, την κυβερνητική πλειοψηφία στηρίζουν 153 βουλευτές   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Σε δύσβατα μονοπάτια εισήλθε η δικομματική κυβέρνηση, μετά και τη διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς πλέον η κοινοβουλευτική δύναμη της συγκυβέρνησης αριθμεί 153 βουλευτές. ...


Ως εκ τούτου, κάθε ψηφοφορία από εδώ και πέρα θα είναι εξαιρετικά πιο δύσκολη και αναμένεται να δοκιμαστούν οι αντοχές του δικομματικού συνασπισμού, ενώ καθοριστικό ρόλο θα έχουν και οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και η στάση ορισμένων βουλευτών του έναντι της ΝΔ.

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν αμετακίνητος, παρά τις διαφορετικές εισηγήσεις, ως προς την διαγραφή του κ. Πολύδωρα, και θεωρεί -όπως ειπώθηκε σε σύσκεψη- ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα είναι πιο ισχυρή.

«Θα το σκεφθεί πολλές φορές κάποιος βουλευτής να καταψηφίσει ένα κρίσιμο νομοσχέδιο και να δημιουργήσει συνθήκες αστάθειας για την κυβέρνηση» έλεγε κεντρικός κυβερνητικός παράγοντας, επιμένοντας πως η διαγραφή του κ. Πολύδωρα ήταν μονόδρομος μετά την κίνησή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία των τελευταίων ημερών ήταν μια μεγάλη περιπέτεια και δοκιμασία, αλλά όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών, «περάσαμε τον κάβο».

Εντούτοις, παρά την ψήφιση των δυο κρίσιμων νομοσχεδίων για το φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς, η εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση, με τα όσα συνέβησαν, ειδικά στο θέμα των τροπολογιών, ανησύχησαν αρκετούς.

Την ίδια στιγμή, επικρατεί αναστάτωση στην ΚΟ της ΝΔ, καθώς αρκετοί έμπειροι βουλευτές με υπουργική θητεία, υποστηρίζουν ότι η διαγραφή του κ. Πολύδωρα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κομματική βάση.

Παράλληλα ορισμένοι αναφέρουν ότι από την κοινοβουλευτική διαδικασία των τελευταίων ημερών αναδείχθηκε ότι στην ΚΟ της ΝΔ επικρατεί νευρικότητα και πολλοί βουλευτές είναι προβληματισμένοι για το μέλλον.

Εξάλλου υπήρξαν άλλοι δυο βουλευτές, οι Γ.Βλάχος και Δ Κυριαζίδης που την τελευταία στιγμή μεταπείστηκαν και ψήφισαν το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων, αν και αρχικά η σκέψη τους ήταν να δηλώσουν παρόντες.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΗΓΗ : news.in.gr 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; Post to Face book -> Δημοσίευση στο Face book & Twitter
grafida-sintikis.blogspot.gr           

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.