Saturday, January 24, 2015

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki) Αρθρογράφος - Διεθνής αναλυτής
Λίγα εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν πλέον από την εκλογική 
μάχη και το μεγάλο διακύβευμα τους  είναι η αναπτυξιακή και σταθερή πορεία της χώρας, μετά από τόσες θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός.  Χωρίς κανείς να μπορεί να πει ότι δεν έχουν γίνει λάθη, μπορούμε ωστόσο να διακρίνουμε τους πολιτικούς εκείνους που πάλεψαν για να διορθωθούν τυχόν αβλεψίες και οι οποίοι ήταν πάντοτε στο πλευρό του πολίτη.
        
Η ανανεωτική τάση έφερε στο προσκήνιο πολλούς άξιους βουλευτές, όπως η κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, γέννημα - θρέμμα της πόλης των Σερρών, την οποία αγαπά και υποστηρίζει συνεχώς, όπως και όλο το νομό, καθώς δείχνει η πορεία της στην πολιτική ζωή της χώρας και η θητεία της στην ελληνική βουλή, αλλά και η όλη βιωτή της .Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι αν και νέα βουλευτίνα ορίστηκε μέλος της επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
 Οι  δυναμικές της παρεμβάσεις  με επιστολές στον Πρωθυπουργό και η αιτιολογική έκθεση που συνυπέγραψε  για την ανατροπή του status σε ό,τι αφορά την ανοιχτή πληγή της απομείωσης των βοσκοτόπων των Σερραίων κτηνοτρόφων και τη συνακόλουθη πτώση του εισοδήματός τους  οδήγησε σε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο, αφού τελικά η αποκατάσταση άγγιξε το 95% για το 2014 , ενώ δόθηκε η διαβεβαίωση για οριστική λύση εντός του 2015. Επιπλέον, οι προσωπικές της μάχες οδήγησαν στην προστασία των ελληνικών καπνών, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία για το νομό Σερρών, τόσο οικονομική όσο και κοινωνική, αφού εδώ καλλιεργείται η περίφημη ποικιλία «ΜΠΑΣΜΑ». Αλλά και το σφαγείο του Νέου Σκοπού εξασφάλισε την αύξηση της δυναμικότητας του με συνακόλουθο και την αύξηση των θέσεων εργασίας.
Υπέρμαχος και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής  ζήτησε και την  έμπρακτη στήριξη της πραγματικής παραγωγής και  τη στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα και δεν δίστασε να αντιταχθεί και στα ισχυρά καρτέλ της αγοράς προκειμένου να προστατευθεί ο έλληνας γαλακτοπαραγωγός και να μη γεμίσει η αγορά με ολλανδικό ή γερμανικό γάλα.
Αποφασιστικής σημασίας υπήρξε και η παρέμβασή της για το ασφαλιστικό των αγροτών  ώστε με τροπολογία που ήρθε στη Βουλή  να κατεβεί το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης από τα 67 στα 62 έτη.  Έξω από την Κοινοβουλευτική της δράση και τους αγώνες της δεν έμειναν ούτε οι νέοι  αγρότες  για τους οποίους πάλεψε με πρωτοφανή επιτυχία να μην αποκλειστούν από τη χρηματοδότηση ούτε οι επιλαχόντες.
Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, συνυπέγραψε τροπολογία για φοροελαφρύνσεις  των αγροτών με σκοπό να ενισχυθεί η παραγωγικότητά τους και παρενέβη καίρια στο να δοθούν από τον ΕΛΓΑ και μάλιστα έγκαιρα οι αποζημιώσεις λόγω χαλαζόπτωσης στον Σερραϊκό κάμπο.
Ο αναδασμός στην περιοχή που περικλείεται από το αρδευτικό του Σκουτάρεως και που ταλάνιζε για αρκετά χρόνια τους Σερραίους αγρότες λόγω της μη έγκαιρης απόδοσης των αποζημιώσεων  των παραγωγών βρήκε λύση και πιστώθηκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων μετά από επαφές της εν λόγω Βουλευτού Σερρών με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Αλλά και στον τομέα της επιχειρηματικότητας οι Σερραίοι πολίτες, αλλά και γενικότερα οι Έλληνες  της χρωστάνε την τροπολογία για τη ρύθμιση-ανάσα των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία, παρά τις έντονες τότε αντιδράσεις της Τρόικας.  Χωρίς να σταματήσει εκεί ζήτησε μεγαλύτερα ποσοστά επιδότησης του Νομού μας από τον Αναπτυξιακό Νόμο και την δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης ώστε να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία προς τη Βουλγαρία και άλλες γειτονικές χώρες που πλήττει την ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά και  την οικονομία εν γένει. Στα πλαίσια της υποστήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων, κυρίως των μικρών, ύψωσε δυνατή φωνή εναντίον του ανοίγματος των καταστημάτων κάθε Κυριακή πετυχαίνοντας έτσι να κατεβάσει τον αριθμό των ημερών  της υποχρεωτικής τους λειτουργίας την Κυριακή από 52 σε 7. Επιπροσθέτως συνυπέγραψε μαζί με άλλους 185 Βουλευτές στήριξη τροπολογίας  για τη μη κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα κατά τόπους Επιμελητήρια. Από την άλλη, βοήθησε τους μικροπωλητές των λαϊκών αγορών  να παραταθεί η άδεια τους χωρίς φορολογική ή ασφαλιστική και δημοτική ενημερότητα ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να υπαχθούν στις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και παράλληλα να διαθέτουν τα προϊόντα τους παντού ανά την επικράτεια
Σε μια καταιγιστική ομιλία μέσα στο Κοινοβούλιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου που πληγώνουν την ελληνική οικονομία και της στερούν χρήματα που θα μπορούσαν να έχουν ανταποδοτικό όφελος για την κοινωνία, η κυρία Αραμπατζή έκανε εκτενή αναφορά στο τελωνείο του Προμαχώνα και τις ελλιπείς υποδομές ελέγχου λόγω έλλειψης κονδυλίων και γραφειοκρατικών προσκομμάτων. Το αποτέλεσμα ήταν η άμεση ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για εξεύρεση πόρων που θα αφορούν στην αγορά scanner και την εγκατάσταση ακτινών Χ  στα τελωνεία.
Ανάσα για το νομό αποτελεί και η δέσμευση που απέσπασε από τον Υπουργείο Ανάπτυξης, υποδομών και Μεταφορών για τη βελτίωση του οδικού άξονα Σερρών-Κιλκίς, οποίος κρύβει πολλές παγίδες και απίστευτη ταλαιπωρία για τους Σερραίους πολίτες.
Η κυρία Αραμπατζή όμως έχει επιδείξει και κοινωνικές αλά και εθνικές ευαισθησίες. Με δική της παρέμβαση και μάλιστα από την αρχή της βουλευτικής της θητείας ανακινήθηκε επιτυχώς το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης  το οποίο είναι βασικό για ένα νομό κατεξοχήν αγροτικό.  Στη δράση της πιστώνεται επίσης  η προσπάθεια εξορθολογισμού του ΕΝΦΙΑ και οι πλείστες επερωτήσεις για τα κοινωνικά δικαιώματα των ελλήνων πολιτών που αφορούν ανάμεσα στα άλλα την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς ή θέματα που αφορούν ΑΜΕΑ και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με δωρεάν διανομή τροφίμων και παροχή υποδομών υγείας και πρόνοιας. Ανάμεσα στα άλλα, αξίζει να αναφερθούμε και στην επιτυχή παρέμβασή της για να γίνουν δεκτές οι μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία και την ανασφάλεια όχι μόνο των ίδιων, αλλά και των οικογενειών τους.
Στους ευαίσθητους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, διεκδίκησε τόσο τα κονδύλια για να συνεχιστούν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη και να  ληφθούν μέτρα προστασίας  για ένα μνημείο που ανεξάρτητα με τον ένοικό του είναι μοναδικό ως προς το μεγαλείο του και σίγουρα θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών, αλλά και επιστημόνων και θα συντελέσει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και σε ζητήματα εθνικής ταυτότητας και ιστορίας. Άλλωστε είναι γνωστοί οι αγώνες που έχει δώσει όχι μόνο για την αναγνώριση των γενοκτονιών του Ελληνισμού και άλλων λαών από τους   Τούρκους, αλλά και αυτοί κατά της ΠΓΔΜ που τεχνηέντως, αλλά ευτυχώς ανεπιτυχώς, χάρη στην διαμαρτυρία της κυρίας Αραμπατζή, προσπάθησε να εμφανιστεί ως Μακεδονία στα διάφορα Ευρωπαϊκά φόρα, όπως στο συνέδριο της 25ης  Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας στο Μοντρέ.  Μέγα θέμα αποτέλεσε και ο επαναπατρισμός των εκκλησιαστικών κειμηλίων στις Ι.Μ. Αγίου Προδρόμου καθώς και στην Ι.Μ. Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, αλλά και η τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Με εκτενέστερο άρθρο μας είχαμε κάνει αναφορά στις δυναμικές προσπάθειες της για την διατήρηση του ΤΕΙ και του ΤΕΦΑΑ Σερρών, που αποτελούν πνευματική αλλά και οικονομική ένεση για τον Νομό.
Η έλλειψη αστυνομικής δύναμης που άφηνε σχεδόν ανοχύρωτη την περιοχή αντιμετωπίσθηκε χάρη στις συναντήσεις της με τους αρμόδιους υπουργούς και την πλήρωση 30οργανικών θέσεων στο Τμήμα Μεταγωγών Νιγρίτας.
Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι από τις παρεμβάσεις της κυρίας Αραμπατζή επωφελήθηκε τα μέγιστα ο Νομός Σερρών, αλλά και όλοι οι πολίτες. Σε μια εποχή που το διακύβευμα είναι η Ευρωπαϊκή ή μη πορεία της χώρας  η ΝΔ, αλλά και η κυρία Αραμπατζή μπορούν να εγγυηθούν τόσο την σταθερότητα όσο και τις παρεμβάσεις εκείνες που θα βάλουν φρένο σε παράλογες αξιώσεις και θα εγγυηθούν το καλό του πολίτη.
Επισημάνσεις…
Γραφεί ο Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος - Διεθνής αναλυτής
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.:  6976915473
E-mail: xrhstos_katsaros@yahoo.gr  , xrhstos.katsaros@gmail.com
Ιστότοπος:  Web node http://christos-a-katsaros74.webnode.gr/ 
Σελίδα Profile on Face book: Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Twitter: Christos A. Katsaros @Chris_Sintiki https://twitter.com/Chris_Sintiki

 Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ http://grafida-sintikis.blogspot.gr/

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.