Tuesday, January 6, 2015

ΜΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΜΕ ΨΥΧΗ

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki) Αρθρογράφος - Διεθνής αναλυτής
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Σερραϊκόν Θάρρος, Καθημερινή Εφημερίδα του Ν. Σερρών, Τρίτη 06 Ιανουαρίου 2015, στην σελίδα 10.
ΜΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΜΕ ΨΥΧΗ
Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές φέρνουν στο προσκήνιο ένα βαθύ πολιτικό προβληματισμό τόσο ως προς την ανάδειξη των πολιτικών σχηματισμών εξουσίας όσο και ως προς την ανάδειξη ικανών προσωπικοτήτων που θα εκπροσωπήσουν επάξια την πατρίδα και τον κόσμο που τυχόν θα τους εμπιστευτεί, αλλά και όλους τους υπόλοιπους.
Ο Νομός Σερρών εκπροσωπείται χρόνια τώρα από επάξια τέκνα του, αυτό όμως από το οποίο έχει ανάγκη η πολιτική ζωή της χώρας είναι 1) η ανανέωση και 2) η επιβράβευση των ατόμων εκείνων που με προσωπική εργασία και πάθος πολέμησαν για το καλό των πολιτών και της περιφέρειάς τους. Μία τέτοια προσωπικότητα είναι και η βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή η οποία επανειλημμένως έχει αποδείξει την πολιτική της πυγμή τόσο σε ζητήματα που αφορούν τους συντοπίτες μας αγρότες
– και βέβαια ζητήματα ζωτικής σημασίας, αφού ο Νομός Σερρών είναι κατεξοχήν αγροτικός – αλλά και γενικότερα, ακόμα κι αν έπρεπε να καταρρίψει επιχειρήματα που αφορούσαν ενδεχόμενες αντιρρήσεις της Τρόικας, όσο και σε ζητήματα που αφορούσαν θέματα Παιδείας∙ θυμίζουμε χαρακτηριστικά την επιτυχή παρέμβασή της στο σχέδιο Αθηνά για να διατηρηθεί το ΤΕΙ Σερρών αλλά και για να ξεπεραστούν τα νομικά κωλύματα ώστε να μην καταργηθεί το ΤΕΦΑΑ, το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα του Νομού, αλλά απλά να μετονομαστεί. Υπενθυμίζουμε ότι μια τέτοια εξέλιξη ανακουφίζει οικονομικά τις πολύπαθες Σερραϊκές οικογένειες που δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν ενοίκια για τις σπουδές των παιδιών τους, αλλά και από την άλλη η εισαγωγή φοιτητών στα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ του Νομού είναι μια δυνατή οικονομική ένεση για τον Σερραϊκό λαό.
Από την άλλη, η συγκεκριμένη βουλευτής δεν διστάζει να δείξει τις κοινωνικές της ευαισθησίες διοργανώνοντας κάθε χρόνο το δέντρο της αγάπης για την στήριξη ασθενών και κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.
Μέσα στο πολιτικό χάος που επικρατεί αυτή τη στιγμή, που κανείς δεν ξέρει που ανήκει πολιτικά και γιατί μέσα σε μια σειρά γεγονότων γεμάτα ανατροπές, άτομα σαν την κυρία Αραμπατζή μπορούν να εγγυηθούν τη σταθερότητα και την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών, ακόμα κι αν χρειαστεί να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο του προβλήματος για να δοθεί η καλύτερη και δικαιότερη λύση που δεν εκθέτει τη χώρα αλλά και δεν αφήνει ανοχύρωτο σε σκληρά μέτρα τον κόσμο που την εμπιστεύθηκε. Εμείς της ευχόμαστε χρόνια πολλά για την ονομαστική της εορτή και καλή επιτυχία καθώς και σε όλους όσοι έχουν αποφασίσει να εκτεθούν πολιτικά σε αυτές τις εκλογές.
Επισημάνσεις…
Γραφεί ο Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Αρθρογράφος - Διεθνής αναλυτής
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6976915473
E-mail: xrhstos_katsaros@yahoo.gr , xrhstos.katsaros@gmail.com
Ιστότοπος: Web node http://christos-a-katsaros74.webnode.gr/
Σελίδα Profile on Face book: Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Twitter: Christos A. Katsaros @Chris_Sintiki https://twitter.com/Chris_Sintiki
Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ http://grafida-sintikis.blogspot.gr/


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.