Friday, September 11, 2015

Δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη για την απαράδεκτη στάση την Ελλάδας στις ψηφοφορίες στον ΟΗΕ για χρέος και Παλαιστίνη

Ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ιγγλέση με τίτλο «Η επανάσταση του GREXIT – Το σχέδιο»,που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα το πρωί έγιναν δύο πολύ σημαντικές ψηφοφορίες στον ΟΗΕ . Είναι ντροπή που η Ελλάδα με εντολή προφανώς ή συνεννόηση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα και τη ΝΔ του Β. Μεϊμαράκη, τοποθετήθηκε σ’ αυτές τις δύο ψηφοφορίες, με έναν απαράδεκτο και υποτελή τρόπο.

Η πρώτη ψηφοφορία αφορούσε ένα ψήφισμα που τέθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με το οποίο διευκολύνονταν οι υπερχρεωμένες χώρες να κάνουν, χωρίς παρεμβάσεις, αναδιάρθρωση του χρέους τους. Είναι ένα σημαντικό ψήφισμα, το οποίο είναι πολύ θετικό και ευνοϊκό για την Ελλάδα, που είναι η κατεξοχήν υπερχρεωμένη χώρα αυτήν την περίοδο. Τι θα έπρεπε να ψηφίσει η ελληνική κυβέρνηση – η οποιαδήποτε κυβέρνηση, ανεξαρτήτως χρώματος, σε αυτήν την ψηφοφορία; Δεν έπρεπε να πει ένα ηχηρό «ναι» στο ψήφισμα;  Έπρεπε, όχι μόνο να πει ένα ηχηρό «ναι», αλλά και να αναλάβει πρωτοβουλίες προς πάσα κατεύθυνση, ώστε αυτό το ψήφισμα να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Δεν το έκανε, δυστυχώς,  η ελληνική κυβέρνηση. Η ελληνική κυβέρνηση συντάχθηκε με τους πιστωτές, με τους διεθνείς τοκογλύφους. Συντάχθηκε με τη θέση της ΕΕ, η οποία ήταν να απέχουμε από την ψηφοφορία. Και απείχε η Ελλάδα, απείχε η ελληνική κυβέρνηση, από την ψηφοφορία. Ντροπή και όνειδος. Αυτό είναι πισώπλατη μαχαιριά στα συμφέροντα της χώρας μας. Πισώπλατη μαχαιριά στην Ελλάδα. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, πώς φτάσαμε σ’ αυτό το χάλι, σ’ αυτό το κατάντημα. Σ’  αυτή τη χώρα λειτουργεί ένας εσωτερικός Δούρειος Ίππος, που δεν την αφήνει ούτε να ορθοποδήσει, ούτε ν’ ανασάνει, ούτε να προχωρήσει μπροστά.
Δεύτερη ψηφοφορία χτες στον ΟΗΕ. Αφορούσε το εάν μπορεί το  παλαιστινιακό κράτος να υψώνει τη σημαία του, μαζί με τις άλλες σημαίες, στον ΟΗΕ. Ξέρετε ότι η Παλαιστίνη δεν είναι πλήρες μέλος του ΟΗΕ, είναι μέλος παρατηρητής στον ΟΗΕ. Ετέθη, λοιπόν, το θέμα να υψώνει και η Παλαιστίνη, μαζί με όλες τις άλλες χώρες μέλη του ΟΗΕ, τη σημαία της στο προαύλιο του κτιρίου του ΟΗΕ. Πέρασε η ψηφοφορία αυτή υπέρ της Παλαιστίνης. 119 κράτη στα 193 ψήφισαν υπέρ της ύψωσης της σημαίας του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ. Τι έκανε η Ελλάδα; Η Ελλάδα, για άλλη μια φορά, απείχε. Απείχε από την ψηφοφορία αυτή, όταν τα μισά σχεδόν μέλη της ΕΕ ψήφισαν υπέρ της ύψωσης της σημαίας. Και αναφέρομαι στη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ιταλία, το Βέλγιο κλπ.  Και το ερώτημα είναι: τι είναι επιτέλους η χώρα μας ; Είναι ευρωατλαντικό οικόπεδο σίγουρα. Το ξέρουμε. Είναι και δορυφόρος του Ισραήλ; Και ποιον υπηρετεί αυτή η στάση; Υπηρετεί τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα; Υπηρετεί την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε για πολυδιάστατες οικονομικές και πολιτικές σχέσεις στο σύγχρονο κόσμο; Είναι λυπηρό. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο υποδεικνύει και την απεριόριστη εθνική υποτέλεια με την οποία διαχειρίζονται οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ την πορεία αυτής της χώρας. Τα σημειώνω αυτά διότι είναι άκρως σημαντικά και έχουν τεράστια σημασία ενόψει των εκλογών. Έπρεπε και οι πέτρες να έχουν ξεσηκωθεί σ’ αυτή τη χώρα εναντίον όλων αυτών που απεργάζονται, μέσα από τη χώρα μας, σχέδια, κατευθύνσεις και προσανατολισμούς οι οποίοι υπονομεύουν πλήρως τα συμφέροντά μας και τη δυνατότητά μας να ανασάνουμε και να σταθούμε όρθιοι.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.