Friday, September 11, 2015

Π. Λαφαζάνης: Θα είναι έγκλημα αν η Ελλάδα δεν ψηφίσει στον ΟΗΕ το ψήφισμα για το χρέος

Ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτης Λαφαζάνης περιόδευσε σήμερα το απόγευμα στον Κορυδαλλό. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, που ξεκίνησε από το εκλογικό κέντρο της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην πλατεία Ελευθερίας, έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τον κόσμο της λαϊκής πόλης του Πειραιά και ιδιαίτερα από τη νέα γενιά, τη γενιά που βροντοφώναξε το περήφανο «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.
Τον Π. Λαφαζάνη συνόδευαν οι υποψήφιοι βουλευτές Β’ Πειραιά της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Συράκου Σταυρούλα, Τζανετάκος Τζίμης, Ψωμά Μαρία, Χαραλαμπίδου Κούλα, Σταυρακάκης Χρήστος, Σταθόπουλος Παναγιώτης και Κουρκούτη Στέλλα.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο Π. Λαφαζάνης έκανε στους δημοσιογράφους την παρακάτω δήλωση:
«Σήμερα μπαίνει σε ψηφοφορία στον ΟΗΕ ένα σημαντικό ψήφισμα για το χρέος που είναι υπέρ της χώρας μας και υπέρ των υπερχρεωμένων χωρών. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ως Ελλάδα, προκειμένου αυτό το ψήφισμα να περάσει, να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στον ΟΗΕ. Θα είναι κάτι πάρα πολύ ευνοϊκό για τα συμφέροντά μας, την ανάγκη που έχουμε και τη διεκδίκησή μας για να διαγράψουμε το χρέος ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρέους.

Είναι λυπηρό ότι αυτή την ώρα πληροφορούμε πως ΝΔ και εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ, σε συμπαιγνία, σε συνεννόηση, έχουν δώσει εντολή η Ελλάδα να μην ψηφίσει υπέρ αυτού του ψηφίσματος, αλλά να κάνει αποχή, συντασσόμενη με τη θέση της ΕΕ. Κάτι τέτοιο, αν επαληθευτεί, θα είναι ντροπή και όνειδος για τη χώρα μας.
Καλώ, έστω και την ύστατη στιγμή, τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, να δώσουν εντολή στην αντιπροσωπεία μας να υπερψηφίσει το ψήφισμα για το χρέος στον ΟΗΕ. Αυτό επιβάλλει το εθνικό μας συμφέρον, αυτό επιβάλλει το συμφέρον του ελληνικού λαού. Ελπίζω να το κάνουν. Αλλιώς θα εγκληματήσουν πολιτικά σε βάρος του τόπου, σε βάρος ιδιαίτερα της ελληνικής νεολαίας. Και θα δώσουν κι ένα δείγμα γραφής, βεβαίως, για το τι αναμένει τον ελληνικό λαό μετεκλογικά από τη σχεδιαζόμενη συγκυβέρνηση του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Του Τσίπρα με τον Μεϊμαράκη».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.