Tuesday, March 15, 2016

Σιντική: 100 πρώτες προσλήψεις Κοινωφελούς Εργασίας

Στους 8 μήνες η διάρκεια του προγράμματος που αφορά απασχόληση, συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση προσόντων σε περιοχές - "θύλακες" ανεργίας Η επιλογή των δήμων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, έγινε με βάση το ύψος της μακροχρόνιας ανεργίας που καταγράφηκε. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό το πρόγραμμα σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί σε ακόμα 32 Δήμους της χώρας, με στόχο να καλύψει το σύνολό τους. Πρόκειται για τους δήμους Περάματος (476 ωφελούμενοι), Αμπελοκήπων – Μενεμένης (818), Άργους – Μυκηνών (270), Θερμαϊκού (230), Καλαμαριάς (464), Αρταιών (334), Παύλου Μελά (797), Σαλαμίνος (153), Αγίων Αναργύρων – Καματερού (341), Φυλής (269), Παιονίας (165), Ασπρόπυργου (206), Κορδελιού – Ευόσμου (753), Σιντίκης (100), Αγρινίου (795), Κορινθίου (243) και Κερατσινίου – Δραπετσώνας (504). Τα νέα προγράμματα είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας οκτώ μηνών, από πέντε που ήταν έως σήμερα, και περιλαμβάνουν απασχόληση, συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση προσόντων. 



Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών είναι υποχρεωτική για όλους τους ωφελούμενους του Προγράμματος. Η κατάρτιση θα είναι προαιρετική και θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Βασική προτεραιότητα της νέας κοινωφελούς εργασίας είναι η επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι ένας στους δύο αδυνατεί να επιστρέψει στην αγορά εργασίας. Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να επιλέξουν: Α) Πρόγραμμα κατάρτισης στη Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), διάρκειας 120 ωρών Β) Πρόγραμμα κατάρτισης στην Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Οικονομία, διάρκειας 120 ωρών. Αν ο ωφελούμενος δεν επιλέξει κανένα από τα παραπάνω δύο προγράμματα κατάρτισης, τότε θα εργάζεται και τις 5 ημέρες της εβδομάδας. Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

ΕΠΙΛΟΓΗ
Για την επιλογή των πρώτων 17 Δήμων στους οποίους θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, αλλά και για τους ακόλουθους 32 Δήμους, χρησιμοποιήθηκε συγκεκριμένη μεθοδολογία, με αποτέλεσμα,  να δίνεται προτεραιότητα σε Δήμους που συνδυαστικά παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και αυξημένη ποσοστιαία μεταβολή της μακροχρόνιας ανεργίας.
 
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Ο κάθε Δήμος οφείλει μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, να καταγράψει τα έργα/ πράξεις/ υπηρεσίες που επιθυμεί να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει. Η τεκμηριωμένη αυτή δαπάνη θα καλυφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.