Thursday, March 31, 2016

Δίμηνη παράταση για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των παραγωγών προς τον ΕΛΓΑ ζητά με ερώτησή της η Φωτεινή Αραμπατζή

Δίμηνη παράταση της ημερομηνίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των παραγωγών προς τον ΕΛΓΑ, η οποία λήγει στις 31 Μαρτίου 2016, ζητά η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε ερώτησή της, που κατέθεσε (σήμερα 29-3-2016) στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η Σερραία Βουλευτής υπογραμμίζει ότι η παράταση της προθεσμίας είναι απολύτως αναγκαία, με δεδομένο το πρωτοφανές γεγονός ότι μέχρι του παρόντος δεν έχουν πληρωθεί τα οφειλόμενα σε αγρότες και κτηνοτρόφους χρήματα του υπολοίπου της ενιαίας ενίσχυσης (10% της βασικής ενίσχυσης, 30% του πρασινίσματος καθώς και η πλειοψηφία των συνδεδεμένων ενισχύσεων και κυρίως του βάμβακος, που αποτελεί τη «μερίδα του λέοντος» των συγκεκριμένων ενισχύσεων) και ως εκ τούτου αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας σε μία έτσι και αλλιώς εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Αναλυτικά, η ερώτηση που κατέθεσε η κ. Αραμπατζή είναι η εξής:


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
Βουλευτής Ν. Σερρών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα 29-3-2016

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κ. Ευάγγελο Αποστόλου


Θέμα: «Ανάγκη δίμηνης παράτασης της ημερομηνίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των παραγωγών στον ΕΛΓΑ»


Κύριε Υπουργέ,

Στις 31 Μαρτίου 2016 λήγει, ως γνωστόν, η προθεσμία καταβολής των ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ από τους παραγωγούς.

Με δεδομένο όμως το πρωτοφανές γεγονός ότι μέχρι του παρόντος οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί τα οφειλόμενα σε αυτούς χρήματα του υπολοίπου της ενιαίας ενίσχυσης (10% της βασικής ενίσχυσης, 30% του πρασινίσματος καθώς και την πλειοψηφία των συνδεδεμένων ενισχύσεων και κυρίως του βάμβακος, που αποτελεί τη «μερίδα του λέοντος» των συγκεκριμένων ενισχύσεων) παρά τις δεσμεύσεις σας και ως εκ τούτου αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας σε μία έτσι και αλλιώς εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, επιβάλλεται η άμεση παράταση τουλάχιστον ενός διμήνου για την εξόφληση των ασφαλιστικών τους εισφορών προς στον Οργανισμό.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Θα προχωρήσετε στην αναγκαία παράταση της ημερομηνίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των παραγωγών προς τον ΕΛΓΑ και αν ναι, πότε θα ανακοινώσετε την συγκεκριμένη απόφαση;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Φωτεινή Αραμπατζή

Βουλευτής Σερρών ΝΔ


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.