Friday, August 28, 2020

Μέρκελ : Η ΕΕ έχει υποχρέωση να στηρίξει την Ελλάδα


Αυτήν την ώρα η γερμανίδα καγκελάριος δίνει συνέντευξη Τύπου



Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το «καυτό» θέμα της Τουρκίας, η Ανγκελα Μέρκελ στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα επιμένει στην ανάγκη του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η γερμανίδα καγκελάριος ρωτήθηκε για την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να απαντήσει:
«Πιστεύω ότι είναι καθήκον μας ως κράτη – μέλη της ΕΕ να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων» και κάλεσε τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τον διάλογο, κάτι που χαρακτήρισε στοιχειώδες.
Η Ανγκελα Μέρκελ σημείωσε ακόμη ότι η σχέση που έχει η Γερμανία με την Τουρκία είναι διαφορετική, ότι η ίδια συνομιλεί συχνά με τον Ταγίπ Ερντογάν και πως θα ενημερώσει σχετικά με το αποτέλεσμα των επικοινωνιών αυτών.
Υπενθυμίζεται ότι η γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να έχει νέα επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, στη σκιά των επαφών του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας που δεν εξελίχθηκαν όπως φιλοδοξούσε το Βερολίνο.


Πηγή: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.