Sunday, August 2, 2020

Ένταξη κτηνοτρόφων – πτηνοτρόφων στις πληττόμενες επιχειρήσεις

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Μπούμπας, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Ένταξη κτηνοτρόφων – πτηνοτρόφων στις πληττόμενες επιχειρήσεις».
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:


Αθήνα,   25/7/2020
                                                     ΕΡΩΤΗΣΗ               
ΤOY:   Κων/νου Μπούμπα, βουλευτή Ν. Σερρών
 ΠΡΟΣ :  κ. Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  
      Θέμα:  «Ένταξη κτηνοτρόφων – πτηνοτρόφων στις πληττόμενες επιχειρήσεις» 
    Κύριε Υπουργέ,
            Όπως γνωρίζετε  το εισόδημα των κτηνοτρόφων , χοιροτρόφων , των πτηνοτρόφων κ.α. επλήχθη από την πανδημία του κορωνοϊού  και μειώθηκε , με αποκορύφωση την περίοδο του Πάσχα, όταν «πούλησαν φθηνά, πολύ κάτω του κόστους εκτροφής ή κράτησαν αρνιά και κατσίκια απούλητα στον στάβλο, αυξάνοντας όμως έτσι το κόστος διατροφής. Μεταξύ των μέτρων που χρίζουν άμεσα, είναι η «αποζημίωση ανά θηλυκό αιγοπρόβατο, άνω του έτους, σε εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 30 αιγοπρόβατα (σύμφωνα με τα στοιχεία της δήλωσης ΟΣΔΕ 2019) που έχουν παραδώσει το ελάχιστο 100 κιλά γάλα ανά εκμετάλλευση, την περίοδο από Σεπτέμβριο 2019 έως τον Απρίλιο του 2020»
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, 

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ :
Προτίθεστε να προβείτε στην επιτάχυνση των μέτρων για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής πριν τον Σεπτέμβρη του 2020  με ταυτόχρονη ένταξη των κτηνοτρόφων .πτηνοτρόφων κ.α. στις πληττόμενες επιχειρήσεις ώστε να συμπεριληφθούν στα μέτρα αναστολής πληρωμής των υποχρεώσεων ( ασφαλιστικές , τραπεζικές , φορολογικές) ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Μπούμπας

       

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.