Friday, August 7, 2020

Χρυσοί Κανόνες για ασφαλή κολύμβηση



Απέραντο γαλάζιο, χρυσές αμμουδιές, μαγευτικά τοπία μπορεί να απολαύσει κάποιος στην χώρα μας και κυρίως στα νησιά μας. Σαν έρθει το καλοκαίρι, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να μείνουν μακριά από τις αγαπημένες μας παραλίες. Το σημερινό κείμενο, λοιπόν, είναι αφιερωμένο σε κάτι που αφορά όλους όσους επιλέγουν το κολύμπι τόσο σε θάλασσα όσο και σε πισίνα. Πόσοι από εμάς ξέρουμε να τηρούμε τους κανόνες για τη σωστή κολύμβηση και να μην θέτουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο. Πάμε λοιπόν να δούμε τους «χρυσούς» κανόνες της ασφαλής κολύμβησης. 

Οι σπουδαστές του τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, συγκέντρωσαν και μας υπενθυμίζουν όλες τις χρήσιμες οδηγίες που θα μας κρατήσουν ασφαλείς. 
  • Κολυμπάμε 3 ώρες μετά το φαγητό. Είναι ένας από τους βασικούς κανόνες και αυτός που ξέρουμε όλοι από μικρά παιδιά. Δεν επιτρέπεται να κολυμπάμε όσο το στομάχι μας είναι γεμάτο. 
  • Στη θάλασσα πρέπει να μπαίνουμε σιγά σιγά. Η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας από την ζέστη στα κρύα νερά επιβαρύνει την καρδιά μας.
  • Αποφεύγουμε τις βουτιές σε άγνωστα νερά. Μπορεί να είναι μία  διασκεδαστική δραστηριότητα σε μικρούς και μεγάλους αλλά τι «κρύβεται» στο βυθό που δεν έχουμε επισκεφθεί τότε μπορεί να πέσουμε σε κάποιο βράχο και να τραυματιστούμε σοβαρά.
  • Κολυμπάμε σε γνωστά μέρα για να αποφύγουμε τους κινδύνους.  Οι παραλίες που είναι απόμακρες και μακριά από τον πολύ κόσμο όλους μας γοητεύουν παρόλα αυτά πρέπει να έχουμε πληροφορηθεί και να γνωρίζουμε εάν έχει επικίνδυνα ρεύματα, απότομα βράχια ακόμη και να υπάρχει εύκολο δρομάκι επιστροφής σε περίπτωση τραυματισμού. 
  • Δεν κολυμπάμε έπειτα από κατάχρηση αλκοόλ. Δεν λειτουργούν στη ίδια έκταση τα αντανακλαστικά μας και μειώνονται οι αντιδράσεις μας. Επίσης η πίεση που ασκεί το νερό στο το στομάχι του κολυμβητή οδηγεί  στην αυξημένη πιθανότητα πνιγμού.
  • Αποφεύγουμε να κολυμπάμε ανάμεσα σε βάρκες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν πλησιάζουμε κοντά σε σηματοδοτημένες με κόκκινους μικρούς σημαντήρες διαδρόμους που τοποθετούνται για τη διακίνηση των σκαφών. 
Ο τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ σας εύχεται ένα ασφαλές, ξέγνοιαστο και διασκεδαστικό καλοκαίρι!

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.