Tuesday, August 23, 2016

Γεωργαντάς: «Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για λουκέτο αστυνομικών τμημάτων στο Κιλκίς»

Οι φόβοι σχετικά με το σχέδιο της Κυβέρνησης για ¨λουκέτο¨ πολλών αστυνομικών τμημάτων της χώρας φαίνεται πως επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο. Όπως προκύπτει από το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις» η Κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο ή τη σύμπτυξη περίπου του 40% των αστυνομικών τμημάτων, τμημάτων ασφαλείας και τμημάτων τροχαίας σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα στο ν. Κιλκίς προβλέπεται η κατάργηση τεσσάρων αστυνομικών τμημάτων και η συγχώνευση των τμημάτων συνοριακής φύλαξης Πολυκάστρου και Αξιούπολης αφήνοντας έτσι μεγάλο μέρος του νομού χωρίς επαρκή αστυνόμευση. Συγχρόνως δημιουργούνται ερωτηματικά  για την δυνατότητα αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων μας και διαχείρισης των ειδικών συνθηκών στο νομό λόγω των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.
Η Κυβέρνηση καταδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για τους κατοίκους παραμεθόριων περιοχών, αντί να ενισχύσει την αστυνόμευση στην περιοχή αποδυναμώνει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων. Ταυτόχρονα δημιουργούνται και πολλά πρακτικά ζητήματα λόγω της δυσκολίας πρόσβασης των κατοίκων στα αστυνομικά τμήματα καθώς πλέον οι αποστάσεις που είναι αναγκαίο να διανυθούν φτάνουν ακόμα και τα 40 χλμ. Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα δύσκολη ιδίως στην περιοχή ευθύνης που μέχρι πρόσφατα είχαν τα αστυνομικά τμήματα Νέας Σάντας και Μαυρονερίου καθώς μια πολλή μεγάλη έκταση του δήμου Κιλκίς παύει να έχει άμεση παρουσία αστυνομικής δύναμης. 

Δυστυχώς κανένας από τους παραπάνω λόγους δεν φαίνεται αρκετά πειστικός ώστε η Κυβέρνηση να αλλάξει γνώμη και να μεριμνήσει για την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής τους οποίους για μια ακόμη φορά και σε συνέχεια του προσφυγικού προβλήματος αφήνει στην τύχη τους.
Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.