Tuesday, August 23, 2016

To «Πάσχα του καλοκαιριού» στο Μοναστηράκι Σερρών 15.08.2016 (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

«Στιγμές από τον κατανυκτικό εκκλησιασμό, και από την περιφορά της εικόνας της Μεγαλόχαρης στο χωριό Μοναστηράκι χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κου Μακαρίου.»
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Μοναστηράκι Σερρών όπως και σε όλη την Πατρίδα μας η γιορτή της Παναγίας... Πλήθος πιστών συμμετείχαν στις εορτές σ' όλες τις ενορίες που πανηγύριζαν.

Το απόγευμα της 15ης Αυγούστου τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Τριμόρφου, και στη συνέχεια εν πομπή και την εικόνα σε άμαξα εστολισμένη σε επιτάφιο πού εσύρετο από άλογο κατέβηκαν όλοι πεζοί 3 χιλιόμετρα στην ενορία του Μοναστηρακίου όπου πλήθος πιστών παρακολούθησαν την αρτοκλασία καί το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου μαζί με τον Βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και τους Αντιδημάρχους Στάθη Ζαπρίδη και Μανώλη Δεβετζή. Στη συνέχεια η εικόνα μεταφέρθηκε για προσκύνημα στον ιερό ναό Αγίου Βασίλείου Μοναστηρακίου, όπου παρέμεινε για εικοσιτέσσερεις ώρες.

Με εμφανή τα σημάδια της κούρασης πάνω του, ο Μητροπολίτης  Σιδηροκάστρου κος Μακάριος, δεν ακολούθησε την πομπή σε όλη την διαδρομή, αλλά μαζί με τον βουλευτή της Ν.Δ., κο Κωνσταντίνο Καραμανλή, και τον αντιδήμαρχο Κερκίνης Σιντικής, κο Ευστάθιο Ζαπρίδη, περίμεναν στους πρόποδες του χωρίου και περπάτησαν 1 χιλιόμετρο έως την πλατεία, όπου ετελέσθη δέηση και αρτοκλασία.
Το γραφικό αυτό και παραδοσιακό έθιμο καθιερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο εδώ και 6 χρόνια με αυξανόμενη διαρκώς τη συμμετοχή των πιστών. Ωστόσο δεν πρόκειται για κάτι νέο , αλλά για αναβίωση. Πρόκειται για αναβίωση του τρόπου που μεταφέρθηκαν τα ιερά κειμήλια από το Άκαλαν της Ανατολικής Θράκης.
Το « Πάσχα του καλοκαιριού» στο Μοναστηράκι Σερρών 15.8.16 https://youtu.be/4NWDfWeZjSU

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Τριμόρφου Μοναστηρακίου























































































































































































































Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.