Thursday, January 7, 2021

Θεόφιλος Λεονταρίδης: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

 


Οι έντονες και συνεχόμενες επί ώρες βροχοπτώσεις στο Ν. Σερρών τις προηγούμενες ημέρες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημίες σε υποδομές ( οδικό δίκτυο , αγροτικοί δρόμοι , γέφυρες κλπ ) σε χωράφια και καλλιέργειες ( μηδική , σιτάρια , κριθάρια κλπ ) , σε κτηνοτροφικές μονάδες , θερμοκήπια , αποθήκες , σπίτια , καταστήματα και στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών στο Ν. Σκοπό .

Ιδιαίτερα τα χωριά των Δήμων Εμμανουήλ Παπά , Βισαλτίας και Νέας Ζίχνης επλήγησαν από την χθεσινή έντονη βροχόπτωση αλλά και άλλες περιοχές του νομού Σερρών , από ορμητικούς χειμάρρους που κατέβασαν «ποτάμια νερού» και φερτές ύλες καταστρέφοντας αγροτικές καλλιέργειες , εγκαταστάσεις και υποδομές .

Ήδη ο πρώην Υπουργός Θ. Λεονταρίδης αφού μίλησε με τους Δημάρχους , οι οποίοι με έγγραφο τους προς την περιφέρεια ζήτησαν και πέτυχαν την κήρυξη του κάθε Δήμου ξεχωριστά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις τεράστιες ζημίες που υπέστησαν οι υποδομές τους , βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και τον ΕΛΓΑ για την αποκατάσταση των ζημιών των υποδομών και της αγροτικής παραγωγής .

Μετά από την περιοδεία και αυτοψία που έκανε ο κ. Θ. Λεονταρίδης στις πληγείσες περιοχές επεσήμανε την αναγκαιότητα κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων για την θωράκιση της αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού .

Διευκρινίζεται ότι ειδικά για τους πληγέντες αγρότες η απόφαση για κήρυξη έκτακτης ανάγκης δεν επηρεάζει σε τίποτα απολύτως τις διαδικασίες εκτιμήσεων /αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ αρχής γενομένης από αύριο .​





 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.