Friday, December 20, 2019

Ανακοίνωση της ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ για τη συνέχιση των αγροτοδικείων


Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της  ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών που σέρνονται στα δικαστήρια ως «κοινοί εγκληματίες» αυτοί και τα παιδιά τους!!! Για αυτό το νέο περιστατικό που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, για τις κινητοποιήσεις των αγροτών του περασμένου Φεβρουαρίου, ευθύνη για το καθεστώς «Νόμος και Τάξη» έχει η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.


Επιστρατεύονται  κατασταλτικοί μηχανισμοί  για να σταματήσουν οι αγώνες των αγροτών. Ποινικοποιείται  η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας  μετατρέποντας τον αγώνα όποιου αγωνίζεται σε  ένα μεγάλο δικαστήριο. Τα δικαστήρια παίρνουν τον ρόλο του παιδονόμου για να καθυποταχτούν και ανήλικα παιδιά δεκατριών ετών που αγωνίζονται και διεκδικούν μαζί με τους γονείς τους  καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών τους.   
Καταγγέλλουμε τον  αυταρχισμό και την τρομοκράτηση των αγροτών που συμμετείχαν στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις για να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ και τις αντίστοιχες των ελληνικών κυβερνήσεων. Η αντιλαϊκή πολιτική, η άγρια φοροληστεία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα κάθε είδους χαράτσια, το μεγάλο κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, οδηγούν στο ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες και επιχειρούν να συγκεντρώσουν παραγωγή και γη σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών καπιταλιστών.
Οι αγρότες δεν πρέπει να τρομοκρατηθούν, να φοβηθούν, να  σταματήσουν τον αγώνα τους. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.  Δεν πρόκειται να σταματήσουν οι αγώνες από κανένα αγροτοδικείο, καμιά τρομοκρατία, καμιά καταδικαστική απόφαση.
Τώρα πρέπει το  αγροτικό κίνημα πολύ πιο ισχυρό, ενωμένο, μαχητικό και αποτελεσματικό σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν  για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους .

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.