Friday, December 13, 2019

Η ομιλία του Κώστα Μπούμπα στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο Ηρακλής


Ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Μπούμπας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο Ηρακλής, μεταξύ άλλων τόνισε:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΜΠΑΣ: Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, μάλλον το σχέδιο έπρεπε να το πείτε όχι «ΗΡΑΚΛΗΣ», αλλά «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ». Έστω και το όνομα Ηρακλής που δίδετε μπορεί να είναι σωστό. Αλλά να σας θυμίσω ότι ο Φιλοκτήτης ήταν αυτός που λυπήθηκε τον Ηρακλή, γιατί ο Ηρακλής αυτοδηλητηριάστηκε, καθώς σκότωσε τον Κένταυρο Νέσσο και η Δηιάνειρα του έδωσε τον χιτώνα, όπου από τα ίδια του τα βέλη υπέφερε. Και πολύ φοβάμαι ότι μπορεί το ίδιο το σχέδιο «ΗΡΑΚΛΗΣ» να αυτοδηλητηριαστεί και να δηλητηριάσει τον μέσο Έλληνα πολίτη. Και είναι απλά τα πράγματα, αλλά στη ζωή το απλό είναι δύσκολο, το σύνθετο είναι εύκολο. 


Το κάνετε λοιπόν αυτό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σύνθετο,  με τιτλοποίηση  ομολόγων, με διαχειριστική πολιτική η οποία θα έχει τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στο άρθρο 6 μπορείτε να υπερκεράσετε το ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει ότι δεν δίνετε μόνο το μαξιλάρι στους τραπεζίτες, δίνετε και το πάπλωμα. Και πολύ φοβούμαι ότι ο ελληνικός λαός δεν θα έχει πάπλωμα να σκεπαστεί στη θαλπωρή που του δίνει η πρώτη του κατοικία. 
Αλλά, κύριε Υπουργέ, δεν αφορά μόνο την πρώτη κατοικία, αφορά επιχειρήσεις οικογενειακής φύσεως που δυστυχώς ναυάγησαν. Είναι ένα κομμάτι της ζωής του όπου ο επιχειρηματίας πονάει την επιχείρησή του που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. 
Στο άρθρο 13 δίνετε πενήντα μέρες. Σε πενήντα μέρες θα μπορεί να εισπράξει μια εταιρεία, αυτά τα funds, ό,τι δεν μπόρεσε να δώσει ένας οικογενειάρχης που είχε μια μικρή επιχείρηση στην περιφέρεια, το δάνειο που είχε πάρει, διότι η κρίση τον οδήγησε σε ναυάγιο; Αν είναι δυνατόν! 
Παίρνουμε τις ευλογίες της Κομισιόν στο άρθρο 16. 
Στο άρθρο 17 αυτήν η επιτροπή, η οποία θα παρακολουθεί τις εγγυήσεις που θα δίνει το κράτος, από ποιους θα απαρτίζεται; Ποια θα είναι η σύνθεση της συγκεκριμένης επιτροπής;
Ξέρετε, επειδή έχετε ένα πλούσιο βιογραφικό και νομικός είστε, ειδικευμένος στο χρηματοοικονομικό δίκαιο για χώρες που δανείστηκαν από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, είστε μέντορας στο νομικό συμβούλιο της Κομισιόν. Μόνο που δυστυχώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα ελέγχει την πολιτική της Γηραιάς.
Φτάσαμε στο σημείο σήμερα ένας πολιτικός να είναι δέσμιος, όμηρος μεγάλων trust, γιατί του έκαναν τη διαφημιστική του καμπάνια ή του έβγαλαν δάνεια, αλλιώς δεν μπορεί να ορθοποδήσει το πολιτικό σύστημα. Από το 1824 είμαστε στη λογική ανακεφαλαίωσης των τραπεζών, από τότε που πήραμε τα δάνεια επί Τρικούπη. Πριν από δυο μέρες είχαμε μια μαύρη επέτειο του 1893, όπου ο Τρικούπης κατά πολλούς στα Πρακτικά, τότε που αμφισβητούνταν η φράση, είπε «Επτωχεύσαμεν». 
Γιατί; Διότι παίρνοντας ένα δάνειο 635 εκατομμύρια χρυσές λίρες, στην Ελλάδα ήρθαν οι μισές. Και είχαμε τον όρο τότε «χρυσοκάνθαρος» για τους λιμοκοντόρους της εποχής. Ήταν τα «Golden Boys».
 Πώς θα προστατεύσουμε τον τίτλο μιας μικρής επιχείρησης που δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε αυτό το φαύλο τραπεζικό σύστημα; Θέλετε να ενισχύσετε το τραπεζικό σύστημα με ρευστότητα στην αγορά κοντά στον επιχειρηματία; Πού είναι η ΕΤΒΑ; Γιατί διαλύθηκε αυτή η Τράπεζα Επενδύσεων για τη μικρομεσαία επιχείρηση; Πού είναι οι συνεταιριστικές τράπεζες, δυο, τρεις  στην Ελλάδα; Να τους δώσετε μεγαλύτερες παροχές, όπως στη Γαλλία, όπου η «France Agricole» είναι από τις μεγαλύτερες. 
Δώστε ένα μία συνεταιριστική ώθηση σε αυτές τις τράπεζες να αισθανθεί σίγουρος ο πολίτης. Αυτά τα funds δεν θα έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα να διακυβεύονται, να καταστρατηγούνται προσωπικά δεδομένα, προκειμένου να εισπράξουν από τους πολίτες που οφείλουν προς αυτά τα funds; Αν είναι δυνατόν! Μπαίνουν ορισμένα σημεία, όπου θα βοηθήσει το τραπεζικό σύστημα, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό για τον ελληνικό λαό. 
Και πιστέψτε με, ο ελληνικός λαός έπεσε σε αυτή την οικονομική δυσχέρεια. Ο Έλληνας είναι νοικοκύρης στην πλειοψηφία και θέλει να πληρώνει.  Αλίμονο, όμως, αν του πειράξετε το σπίτι του.
 Ξέρετε αυτό το σχήμα ήταν το σχήμα που έκαναν οι ιθαγενείς στον Αμέρικο Βεσπούκι, στον Χριστόφορο Κολόμβο, στον Ντα Γκάμα και στον Μαγγελάνο. Αυτό σημαίνει προστασία κατοικίας. Από τότε, όταν γινόταν η αποικιοκρατία ήθελαν αυτήν την προστασία. Μη δίνετε λάθος τίτλο. Ο «ΗΡΑΚΛΗΣ» αυτοδηλητηριάστηκε. Προσέξτε το.
Κύριε Υπουργέ, θέλω να μου πείτε το εξής: Κάνατε μία δήλωση που είπατε ότι αυτό το πιστωτικό σύστημα είναι σαν ένα οικοδόμημα, όπου για να προστατεύσουμε τον τέταρτο και πέμπτο όροφο θα πρέπει να πουλήσουμε τον πρώτο όροφο, τον δεύτερο και τον τρίτο; Αληθεύει αυτό το δημοσίευμα; Γιατί, αν το έχετε πει σημαίνει ότι καλά γίνονται όλα αυτά. Αλλά πώς θα κατέβει αυτός που είναι στον πέμπτο, όταν θα έχει πουληθεί ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος; Πρέπει να πληρώσει διόδια. Διότι είναι σαν να πουλάμε την είσοδο και την έξοδο. Το αντιλαμβάνεστε; 
Προστατέψτε τις μικρές επιχειρήσεις. Προστατεύστε την πρώτη κατοικία. Δώστε μία διασφάλιση στον Έλληνα. Αλίμονο, αν το κάθε κράτος δίνει μία μικρή χρονική παράταση για το πότε θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία. Είναι ένα δίκαιο σύστημα που πρέπει να το στηρίξετε, σε ό,τι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. Θα πρέπει να έχει συνέχεια. Δεν μπορεί να είναι περιορισμένου χρόνου, όταν ένας πολίτης χάνει τη δουλειά του, αυξάνεται το εισόδημα του με μία σύμβαση ορισμένου έργου και επανέρχεται στην προγενέστερη κατάσταση και πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου νομικές διαδικασίες για να εισαχθεί σε αυτό το σύστημα ρύθμισης που πρέπει να έχει κοινωνικό χαρακτήρα, να έχει ένα προφίλ. Διότι το κράτος πρέπει να είναι προστάτης, όχι του τραπεζικού συστήματος, αλλά να έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα το τραπεζικό σύστημα αν θέλουμε οι πολίτες να είναι κοντά μας και να είμαστε όχι εκπρόσωποι, αλλά κλωνοποιημένοι αντιπρόσωποι των πολιτών.
 Σας ευχαριστώ.



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.