Friday, December 20, 2019

KOB Σερρών ΚΚΕ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ


Την Πέμπτη 19/12/2019 το απόγευμα διοργανώθηκε σύσκεψη από την ΚΟΒ πόλης Σερρών του ΚΚΕ με θέμα «Οι τελευταίες εξελίξεις των Ελληνοτουρκικών σε Αιγαίο, ΑΟΖ και μεταναστευτικό» την παρουσίαση έκανε ο Γιάννης Χουβαρδάς μέλος του Γραφείου της ΤΕ του ΚΚΕ, Διεθνολόγος Πολιτικός Επιστήμονας. Στην εισήγησή του αναφέρθηκε στους πραγματικούς λόγους που δημιουργούν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν είναι άλλοι από την πολιτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ της ΕΕ Ρωσίας Κίνας κλπ και μικρότερων περιφερειακών δυνάμεων που οι αστικές τάξεις των χωρών τους θέλουν να παίξουν κάποιον ηγετικό ρόλο. Οι εντάσεις αυτές πολλές φορές καταλήγουν και σε συγκρούσεις, πολέμους κλπ. 


Από αυτές τις συγκρούσεις και πολιτικές μόνοι χαμένοι βγαίνουν οι λαοί που πληρώνουν και τους πολέμους αλλά και την ιμπεριαλιστική «ειρήνη» με φτώχια, θανάτους, προσφυγιά.
Χρέος όλων των λαών είναι να αμφισβητήσουν την ιμπεριαλιστική πολιτική και το ιδεολόγημα ότι το ΝΑΤΟ ή η ΕΕ θα μας προστατέψουν. Να αγωνιστούν για την αποδέσμευση από αυτούς του μηχανισμούς του κεφαλαίου, να φύγουν όλες οι βάσεις από την περιοχή και τη χώρα μας και να αναπτύξουν μια πολιτική ισότιμη μεταξύ των λαών μα βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας που στη βάση μιας κοινωνίας λαϊκής θα έχουν πραγματικό νόημα αυτές οι έννοιες. Μια κοινωνία που θα ελέγχει όχι μόνο την εξωτερική πολιτική της αλλά και την δίκαια κατανομή της παραγωγής της στο εσωτερικό της. είναι η μόνη ρεαλιστική λύση όσο δύσκολη και μακρινή και αν την κάνουν οι κυρίαρχες τάξεις σήμερα να φαίνεται. Ήδη και από αστικούς κύκλους σήμερα άρχισε να αμφισβητείται η «εγγύηση» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα εθνικά μας θέματα. Η ασφάλεια για τους λαούς της περιοχής δεν είναι θέμα κανονιοφόρων αλλά είναι θέμα ισότιμης συνεργασίας μεταξύ τους κάτι που μόνο οι λαοί μπορεί να το πετύχουν και όχι οι αστικές τους κυβερνήσεις.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση.




No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.