Thursday, December 12, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Ο Ελληνισμός πρέπει να είναι ενωμένος ιδίως σήμερα που οι προκλήσεις και οι απειλές της Τουρκίας έχουν πολλαπλασιαστεί»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, στην ομιλία του στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού μεταξύ άλλων τόνισε:
«Είναι ευτυχές το ότι η ΝΔ υποχώρησε από τις αρχικές της θέσεις και περιορίζονται οι κίνδυνοι που περιείχε η πρότασή της και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κυβερνήσεις χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού που κυβερνάται. Ταυτόχρονα αποδέχτηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδοντας πέραν του δικαιώματος του εκλέγειν και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, ώστε οι Έλληνες του εξωτερικού όχι απλώς να ψηφίζουν αλλά και να εκπροσωπούνται στην Βουλή των Ελλήνων με τους δικούς τους αντιπροσώπους που θα μεταφέρουν τα αιτήματά τους, τις σκέψεις και τις ιδέες τους. Η υιοθέτηση πρακτικά της πρότασης ΚΚΕ είναι σαφώς καλύτερη από την πρόταση της ΝΔ. Το ιδανικό θα ήταν να υιοθετηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που προέκυψε κατόπιν συγκρότησης ειδικής επιστημονικής επιτροπής και έδινε δικαίωμα ψήφου σε όσους Έλληνες το επιθυμούσαν χωρίς όμως να μπορεί να αλλοιωθεί η βούληση του ελληνικού λαού που πρόκειται να επηρεαστεί άμεσα από την όποια κυβερνητική επιλογή. Πρακτικά το νομοσχέδιο διευκολύνει τη συμμετοχή των τελευταίων γενιών μεταναστών που προέκυψαν κυρίως στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Οι Έλληνες αυτοί έχουν γνώση και εμπειρία από την πραγματικότητα στην Ελλάδα και πολλοί από αυτούς έχουν ως στόχο να επιστρέψουν στην χώρα τους. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα επέτρεπε σε ακόμα περισσότερους να συμμετέχουν αφού θα διαμόρφωνε ένα διακριτό κλειστό σύστημα εκπροσώπησης. Η ΝΔ όμως αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τον φόβο της να υπάρξει κάποια στιγμή μια Βουλή και μια κυβέρνηση που δεν θα ταυτίζεται η εκτελεστική εξουσία με την απόλυτη νομοθετική πλειοψηφία».


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι:
«Η διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές πράγματι μπορεί να ενισχύσει τους δεσμούς τους με την μητέρα πατρίδα. Δεν αρκεί όμως αυτό. Είναι ένα μείγμα πολιτικών και πρωτοβουλιών που πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου να ενισχυθούν αυτές οι σχέσεις και να αισθάνονται όλοι οι Έλληνες όπου και αν βρίσκονται ότι υπάρχει ενδιαφέρον γι αυτούς από την Ελλάδα. Χρειάζεται ενίσχυση των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, ενδυνάμωση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και της ιστορίας μας, χρειάζεται μια πολιτική που θα ακούει και θα συνδράμει τους Έλληνες μετανάστες».
Τέλος ο Λευτέρης Αβραμάκης έκανε ειδική αναφορά στην αυξανόμενη προκλητικότητα και επιθετικότητα της Τουρκίας δηλώνοντας ότι:
«Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση αρχίζει να αντιλαμβάνεται το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται Τουρκία. Χρειαζόμαστε άμεσα να επανέλθει η Ελλάδα στην πολιτική της πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας αρκούν δηλώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα και καταδίκης στην Τουρκία. Χρειαζόμαστε μια πιο αποφασιστική πολιτική και την ενεργοποίηση κάθε πρόσφορου διπλωματικού μέσου πίεσης που θα αναγκάσει τον Ερντογάν να υποχωρήσει πριν έχουμε κάποιο θερμό επεισόδιο ή ατύχημα. Χρειαζόμαστε την διπλωματία που θα προασπίσει όμως στο σύνολο τους τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα ελληνικά νησιά και την ελληνική υφαλοκρυπίδα, θα αποτρέψει την Τουρκία από τη συνέχιση των προκλητικών της ερευνών και παρεμβάσεων στο οικόπεδο 7 της Κύπρου, θα καταστήσει σαφές ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει στα δικά μας εδάφη που είναι τα ευρωπαϊκά εδάφη».   

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.