Saturday, April 13, 2019

Η ΑΛΕΠΟΦΩΛΕΑ


Του Αλέξανδρου Κώτσου
Είναι πολύ πολύ πιθανό τις πιο παρωχημένες ιδέες να τις βρεις σε νέους ανθρώπους, που αποφάσισαν να κατεβούν στην πολιτική αρένα. Επειδή η πολιτική είναι εκτεθειμένος σε δημόσια θέα τόπος, όπως ήταν και η αρένα, εύκολα θα διαπιστώσεις αν ο -μονομάχος- υποψήφιος πολιτικός είναι φορέας του καινούργιου, αν η αύρα του είναι αεράκι αλλαγής ή αν κουβαλάει τις ίδιες ιδέες -ή δεν έχει καθόλου ιδέες- που τόσα χρόνια αναμασώνται ένθεν και ένθεν. Δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά σε όσους τον πλαισιώνουν από κοντά, σφιχταγκαλιάζοντάς τον αποπνιχτικά. Τους εκάστοτε παρατρεχάμενους, το γλίσχρο αυτό απομεινάρι αλλοτινών εποχών. Που, αφού κατάπιε ό,τι μπορούσε να φάει, ψάχνει πάλι να βρει την φυσική φωλιά του, εκεί που νιώθει άνετα: την φωλιά της αλεπούς.
Υ.Γ. Οποιαδήποτε σχέση με καταστάσεις και πρόσωπα της τοπικής σιντίκειας ή ευρύτερης σερραϊκής πολιτικής σκηνής, είναι εντελώς συμπτωματική ή ελέγχεται ως ανακριβέστατη.

*Ο αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής και σαρακατσάνικης καταγωγής, κος Αλέξανδρος Κώτσος γεννήθηκε στο Γόνιμο και διαμένει εις την Θεσσαλονίκη - Γόνιμο. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία ΑΠΘ και Μεταπτυχιακό Φιλολογίας ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.