Saturday, April 13, 2019

Σωτήρης Αβράμης:«Βγάζει μάτι» η υπερφορολόγηση των δημοτών μας

Ο Οικονομολόγος, Λογιστής-Φοροτεχνικός, πρώην πρόεδρος των λουτρών Σιδηροκάστρου και πρώην μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Σωτήρης Αβράμης
Σε προηγούμενη ανάρτησή μου σχετικά με την επιβάρυνση των δημοτών του Δήμου μας ανά κάτοικο και ειδικότερα στο σκέλος του Δείκτη επιβάρυνσης 2015 κατά 86,82 € και το 2019 κατά 135.46 € ο Δήμαρχος παρενέβη (σε άλλον τοίχο και σε άσχετο σχόλιο) με τα παρακάτω που με αφορούν ....



Γράφει λοιπόν ο Δήμαρχος


Όσοι αναφέρονται επίσης για τους δείκτες στην ιστοσελίδα του Δήμου Σιντικής... "κάνουν κακό του κεφαλιού τους"!
Μέχρι τώρα ( 4 πρώτοι μήνες του 2019) επειδή οι Δημοτικοί εφάπαξ φόροι (τραπεζοκαθίσματα, πεζοδρόμια κλπ) πληρώνονται στην ΑΡΧΗ, φαίνονται κάπως μεγάλοι οι δείκτες (135,46€), αλλά μετά στην εξέλιξη του οικονομικού έτους πέφτουν! 
Γιατί δεν κοιτάνε ολόκληρο οικονομικό έτος (όπως το 2018), όπου μετά "πέφτουν" στα 118,03€ ? 
Γιατί όμως δεν κοιτάνε και τις ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟ όπου ΗΔΗ στους 4 πρώτους μήνες είναι 149,20€ (!), δηλαδή ΗΔΗ έγιναν επενδύσεις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ μέχρι τώρα? ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
Επί της ανάρτησης του, έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις
1. Δεν αναφέρθηκαν κάποιοι γενικώς, αορίστως, και ανωνύμως ! Τα σχόλια μου ήταν δημόσια και επώνυμα .... δεν κρύβομαι από κάτι !!!!
2. Η χρήση των δεικτών του 2019 έγινε επειδή απλά συχνά πυκνά επικαλείστε την διαύγεια σε "ζωντανό χρόνο"
3. Παραθέτω πίνακα με το σύνολο των δεικτών από το 2015 2018 και 2019 όπου εμφανίζεται το συνολικά και συγκριτικά το αποτέλεσμα μεταξύ των δυο περιόδων . Τα αποτελέσματα "βγάζουν μάτια" !!!!
4. Ας λοιπόν δεχθούμε την δική σας άποψη και ας πάρουμε συγκριτικά το 2018 !!! Είστε υπερήφανος για την αύξηση του κόστους επιβάρυνσης ανά κάτοικο κατά 36,41 %, του κόστους καθαριότητας κατά 33,03% και των επενδύσεων κατά ΜΟΝΟ 0,01 % !!!!
5. Ενώ κατά την άποψή σας ο δείκτης επιβάρυνσης ανά δημότη το 2019 κατά 56,56 είναι "κάπως αυξημένος" και το αιτιολογείτε, γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τις επενδύσεις που το 2019 αυξάνονται κατά 39,70 % σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήταν μηδενική . Μήπως πλησιάζουν εκλογές και δεν το πήραμε χαμπάρι !!!! Επίσης σε τι άραγε οφείλεται η αύξηση του κόστους των τελών καθαριότητας το 2019 κατά 41,32 %
6. Τέλος θα συμφωνήσω μαζί σας στο ότι κάνω κακό του κεφαλιού μου !!!! Πράγματι βρήκα τον "μπελά μου" αφού πολίτες του δήμου μας με σταματούν στον δρόμο και ζητούν περισσότερες διευκρινήσεις, και ...... περισσότερες αναρτήσεις !!!!



Διαβάστε σχετικά:

Σκληρή απάντηση Δομουχτσίδη: ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.