Saturday, April 13, 2019

Η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου


Γιορτάσαμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου με προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων της πόλης. Έτσι τη Δευτέρα (1/4/19) επισκέφθηκαν το χώρο παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) Σιδηροκάστρου «Ομόνοια» με τη δ/ντρια κ. Αγγέλα Γαστερούδη και τη νηπιαγωγό κ. Δήμητρα Ζούπα. Έγινε ξενάγηση στο χώρο και ιδιαίτερα στο παιδικό τμήμα όπου μιλήσαμε για τη μέρα αυτή και τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με πολλά βιβλία, τα οποία περιεργάστηκαν  και ξεφύλλισαν. Στη συνέχεια ζωγράφισαν και χάρισαν στη βιβλιοθήκη μας ένα βιβλίο δικό τους δημιούργημα καθώς και μία ευχαριστήρια κάρτα για την ξενάγηση.
Αποτέλεσμα εικόνας για αφισα για την παγκοσμια ημερα παιδικου βιβλιου

Την Τρίτη (2/4/19) ήρθαν στο χώρο μας το 3ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου με τους νηπιαγωγούς κ. Ευαγγελία Βίσκα και κ. Πασχάλη Σιάμη. Διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε το βιβλίο «Με μόνο φίλο τον υπολογιστή;» των εκδόσεων «Μίνωας» που είχαμε ετοιμάσει, μια τρυφερή, ευαίσθητη και διασκεδαστική ιστορία. Το βιβλίο είναι από τη σειρά «Μιλάμε στα παιδιά για…τις εξαρτήσεις» και έχει να κάνει με την εξάρτηση από τον υπολογιστή. Τα  παιδιά υποδύθηκαν με επιτυχία τους ήρωες του βιβλίου και πέρασαν το μήνυμα της σωστής χρήσης του υπολογιστή. Έμαθαν ότι κάθε πράξη έχει και συνέπειες, αντιλήφθηκαν τα σωστά και τα λάθη των ηρώων και  απέκτησαν πρότυπα προς μίμηση ή αποφυγή. Στη συνέχεια ζωγράφισαν και χάρισαν τις ζωγραφιές τους στη βιβλιοθήκη μας και απήγγειλαν ένα ποίημα σχετικό με το βιβλίο το οποίο όπως είπαν είναι η πόρτα που μπαίνουμε σ’ ένα κόσμο μαγικό!  Χάρισαν επίσης μία κάρτα για τη γιορτή του βιβλίου που περιείχε το σχετικό ποίημα.
Την Τετάρτη (3/4/19) επισκέφθηκε το χώρο μας το 4ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου με τις νηπιαγωγούς κ. Παρθένα Κοχλιαρίδου και κ. Χαρούλα Μαυροφρύδου. Μιλήσαμε για τη Γιορτή του Βιβλίου και τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μεγάλο Δανό παραμυθά ο οποίος γεννήθηκε τη μέρα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2/4), αναφέραμε και είδαμε πολλά από τα παραμύθια του. Στη συνέχεια διαβάσαμε την «Τοσοδούλα», ζωγραφίσαμε και απαντήσαμε σε απορίες των παιδιών σχετικές με το παραμύθι αλλά και για τη βιβλιοθήκη και τη λειτουργία της. Καταλήξαμε πως το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, μας συντροφεύει και μας ταξιδεύει. Τα παιδιά έφτιαξαν από το σχολείο τους και χάρισαν στη βιβλιοθήκη μια αφίσα όπου εξέφρασαν τις απόψεις τους για το βιβλίο και τα οφέλη του!
Ευχαριστώ θερμά τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στις εκδηλώσεις που έγιναν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.






                                                             Η βιβλιοθηκονόμος
                                                                              Μαρία Ζάμπρου
               

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.