Sunday, April 21, 2019

Κόλλια-Τσαρουχά: «Δώρο για τη Θεσσαλονίκη η τροπολογία για την Τούμπα»


Εν όψει της νέας μεγάλης επιτυχίας του ΠΑΟΚ, ας θυμηθούμε ποιοι έκαναν πράξη τις δεσμεύσεις τους για αυτόν και για τη Θεσσαλονίκη!
Στη Βουλή μίλησε η κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (στις 23 Οκτωβρίου 2018) για την τροπολογία της παραχώρησης του περιβάλλοντα χώρου της Τούμπας στον ΑΣ ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά όσα είπε:

«Παραχωρείται στον ΠΑΟΚ η έκταση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας για να καταστεί δυνατή η ανέγερση νέων αθλητικών και υποστηρικτικών εγκαταστάσεων που θα ανταποκρίνονται πλήρως στα σύγχρονα διεθνή πρότυπα και στον καταστατικό σκοπό του ιστορικού αυτού σωματείου. Με την παραχώρηση του χώρου των 29.284 στρεμμάτων επιτυγχάνεται η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και η αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση συνοδών χρήσεων.
Ετσι θα αναβαθμιστεί σημαντικά η περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης και θα συνδράμει στην ανάπτυξη και στη γενικότερη προβολή του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Επίσης κατά την υλοποίηση και μετά την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, γεγονός πολύ σημαντικό λόγω της ανεργίας που μαστίζει τη Θεσσαλονίκη.
Η εν λόγω αναβάθμιση θα διασφαλίσει τη δημιουργία νέου γηπέδου με τις σύγχρονες απαιτήσεις ασφάλειας των αθλητών, θεατών εργαζομένων και περιοίκων με βασικούς άξονες την ενίσχυση της ασφάλειας έναντι εξωτερικών απειλών, έκτακτων γεγονότων και πράξεων βίας. Έτσι τα οφέλη για την τοπική κοινωνία θεωρούμε ότι είναι σοβαρά και εξασφαλισμένα σε αντίθεση με άλλες παραχωρήσεις [...]
Η εν λόγω ρύθμιση δεν επιφέρει καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, στο φυσικό και αρχαιολογικό περιβάλλον, ούτε και επιβαρύνει χρονικά τη δημόσια διοίκηση. Αντιθέτως, αναμένεται να έχει πολύ θετικές συνέπειες στον τοπικό και ευρύτερο αθλητισμό και μαζί με τα υπόλοιπα μεγάλα έργα που ολοκληρώνονται μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ανεργία. Κάτι που θα κάνει πολύ σημαντική τη δημιουργία αυτού του αθλητικού κέντρου γύρω από τον ΠΑΟΚ.
Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλο δώρο για τη Θεσσαλονίκη και όλη την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, που μαζί με την ολοκλήρωση του μετρό, την ανάπτυξη του λιμανιού, του αεροδρομίου και μαζί με τη σιδηροδρομική Εγνατία, βγάζουν τη Μακεδονία και τη Θράκη από την αφάνεια. Εύχομαι να ολοκληρωθεί σύντομα για να υλοποιηθεί το όνειρο πολλών ανθρώπων γύρω από αυτό το ιστορικό σωματείο».



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.