Wednesday, April 17, 2019

Χρήστος Γιαννούλης: «Θα απλώσουμε ομπρέλα προστασίας για τα παιδιά σε κίνδυνο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»


Περιοδεία στην Ημαθία πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης
Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, επισκέφθηκε το συνεταιριστικό εργοστάσιο παραγωγής κονσερβοποιημένων φρούτων AΛ.Μ.ΜΕ. και συνομίλησε με εργαζόμενους και εκπροσώπους της διοίκησης για θέματα που αφορούν στην γεωργική παραγωγή της περιοχής και τις εξαγωγές.  


Στον παρακείμενο κόμβο της Κουλούρας ο Χρήστος Γιαννούλης επισκέφθηκε το καθημαγμένο κτίριο 3.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο προοριζόταν να στεγάσει  περιφερειακή αγορά για την εμπορία και διακίνηση αγροτικών προϊόντων, όμως έχει αφεθεί στη τύχη του τα τελευταία 20 χρόνια. 
«Συντασσόμαστε με το αίτημα πολιτών, αγροτών και επιχειρηματιών της περιοχής να στεγαστεί σε αυτό το κτίριο το κεντρικό τελωνείο της περιοχής, με δύο παραρτήματα σε Σκύδρα και Κατερίνη», δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούλης. Το κτίριο ανήκει σε ποσοστό 51% στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο η διοίκηση Τζιτζικώστα αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων, εντάσσοντας την ανακατασκευή του κτιρίου στα χρηματοδοτικά της προγράμματα. «Προτιμά να το βλέπει να ρημάζει και ανέχεται χωρίς πρόβλημα την καταπάτηση των 300 στρεμμάτων του οικοπέδου από αγρότες - ψηφοφόρους της περιοχής. Αυτό θα αλλάξει αμέσως μετά τις εκλογές»,τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. 
Στη συνέχεια τα μέλη του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο και προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, Αγγελική Κοταρίδου, στο νέο μουσείο της Βεργίνας, που πρόκειται να ανοίξει για το κοινό τον επόμενο χρόνο,  καθώς επίσης στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών. Ο Χρήστος Γιαννούλης συζήτησε με την Αγγελική Κοταρίδη την πρόθεσή του να δημιουργήσει ως Περιφερειάρχης ένα διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στα αρχαία θέατρα της Μίεζας και του Δίου.
Στην κοινωνική δομή «Πρωτοβουλία για το παιδί», ένα εγχείρημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη Βέροια, για την προστασία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τους εργαζόμενους για τον τρόπο λειτουργίας και την ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά της πρότυπης δομής στη Βόρεια Ελλάδα. 
«Τέτοιου είδους εγχειρήματα πολιτών, που χάρη στην ευαισθησία και το απόθεμα ψυχής τους, προσφέρουν προστασία, φροντίδα και αγάπη στις πιο ευάλωτες ομάδες, όπως είναι τα παιδιά, θα έχουν πάντα τη στήριξή μας. Δεσμευόμαστε για τη δημιουργία ανάλογων  δομών προστασίας παιδιών σε κάθε περιφερειακή ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας. Θέλουμε να απλώσουμε ομπρέλα προστασίας για τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και να τους παρέχουμε τη δυνατότητα να μεγαλώσουν σε δομές που προσομοιάζουν όσο γίνεται περισσότερο σε οικογενειακό περιβάλλον»τόνισε ο Χρήστος Γιαννούλης.
Τέλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» ενημερώθηκε για τις πρόσφατες καταστροφές από χαλαζοπτώσεις στην Ημαθία και την Πέλλα από την διευθύντρια του ΕΛΓΑ της περιοχής. 






No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.