Friday, April 26, 2019

Η τελετή του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου (Βίντεο – Φώτο)

Μήνυμα ταπείνωσης και αγάπης για τον Χριστό και τον συνάνθρωπό μας Σε κλίμα κατάνυξης και με την προσέλευση αρκετών πιστών από την Σιντική και όχι μόνο πραγματοποιήθηκε και φέτος η Τελετή του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου. Μεγάλη Τετάρτη και λίγο πριν ο Χριστός Σταυρωθεί θέλησε να περάσει το μήνυμα της ταπεινότητας στους μαθητές Του και να προαναγγείλει το Μαρτύριο το οποίο κλήθηκε να περάσει για τη σωτηρία των ανθρώπων. Πριν τον Μυστικό Δείπνο και την προδοσία του Ιούδα, ο Χριστός έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αξία της ταπεινότητας και του να υπηρετεί κάποιος τον συνάνθρωπό του με αγάπη και ανιδιοτελή σκοπό. Την πράξη αυτή του Χριστού αναπαριστά και η Τελετή του Νιπτήρος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου. Ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου, πατέρας Παύλος Παπαδόπουλος, έπλυνε τα πόδια των παιδιών της ενορίας αναγιγνώσκοντας το Ευαγγέλιο που αναφέρεται στις ώρες του Θεανθρώπου λίγο πριν παραδώσει το Πνεύμα Του πάνω στο Σταυρό. Την τελετή παρακολούθησαν αρκετοί αιρετοί καθώς και νέοι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο ιερέας στο λόγο του αναφέρθηκε στο μήνυμα της Τελετής, λέγοντας πως και εμείς σήμερα πρέπει να είμαστε ταπεινοί, να ακολουθούμε τα όσα είπε ο Χριστός, αγαπώντας Τον αλλά ταυτόχρονα να αγαπάμε και τον συνάνθρωπό μας. Στην συνέχεια στον Ιερό  Ναό ευλόγησε με Άγιο Μύρο τους πιστούς.
Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την τελετή.
Η τελετή του Νιπτήρος στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 https://youtu.be/kxwPMoW-e1c


Φωτογραφίες: 



















































No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.