Friday, December 6, 2019

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο Al Jazeera

O νεοκλεγείς βουλευτής Ν. Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου ήταν προσκεκλημένος 3/12/19 στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Al Jazeera, του μεγαλύτερου αραβόφωνου δικτύου στον κόσμο.
Σε ερώτηση για τις διαφωνίες της Ελλάδας και της Κύπρου με την Τουρκία, ο βουλευτής απάντησε ότι αυτές αποτελούν ζήτημα Διεθνούς Δικαίου :


 «Εμείς τηρούμε το Διεθνές Δίκαιο και σεβόμαστε τις σχέσεις καλής γειτονίας. Η Τουρκία είναι εκείνη που από το 1974 κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα της Κύπρου, παραβιάζει διαρκώς την κυπριακή ΑΟΖ και τον εναέριο χώρο στο Αιγαίο. Μετά απ΄όλα αυτά, η Τουρκία συνάπτει “συμφωνία” θαλασσίων ζωνών με την Λιβύη, την πιο ασταθή χώρα στην περιοχή. Ο Ερντογάν κατέληξε στην Λιβύη διότι δεν έμεινε καμία άλλη χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο με την οποία να μπορεί να συνεργαστεί».
Επιπλέον, ο Σερραίος βουλευτής ρωτήθηκε για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο. Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Η Τουρκία, αρνούμενη το Διεθνές Δίκαιο, δεν δέχεται το αυτονόητο, ότι το Καστελόριζο, η Ρόδος, η Κάρπαθος, η Κρήτη και όλα τα νησιά του Αιγαίου διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Κι αυτό το αποδέχονται όλοι». Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι αυτό δεν αποτελεί μόνον ελληνική θέση, αλλά αποτελεί την πραγματικότητα που απορρέει από τις Διεθνείς Συνθήκες.
Ο νοεκλεγείς βουλευτής Σερρών παρουσίασε αναλυτικά στο διεθνές ακροατήριο τις εθνικές θέσεις και τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τις υπερασπιστεί.

Ακολουθεί σύνδεσμος με το δελτίο ειδήσεων:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.