Wednesday, December 4, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Σημαντική η υιοθέτηση της ελληνικής πρότασης για το μεταναστευτικό στο Ελσίνκι»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, συμμετείχε στην αποστολή της Βουλής των Ελλήνων στην 62η Σύνοδο  της COSAC όπου μετείχαν αντιπροσωπίες από όλα τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου η ελληνική αποστολή που αποτελούνταν από τους Βουλευτές, Δημήτρη Καιρίδη (επικεφαλής), Λευτέρη Αβραμάκη (ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία), Χαρά Κεφαλίδου (ΚΙΝΑΛ) και Άγγελο Συρίγο (ΝΔ) είχαν ουσιαστικές επαφές με Ευρωπαίους Βουλευτές προκειμένου αυτοί να πειστούν ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος πρέπει να είναι ενιαία από το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών και η ευθύνη διαχείρισης και φιλοξενίας των ανθρώπων που αιτούνται άσυλο πρέπει να καταμεριστεί δίκαια σε όλα τα κράτη μέλη. 


Η ελληνική τροπολογία, παρά τις προσπάθειες να περιοριστεί το εύρος της, τελικά εγκρίθηκε ομόφωνα από την 62η Σύνοδο των Εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC).
 Η τροπολογία της Ελλάδας αναφέρει ότι «Κρίσιμες πολιτικές προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή και η μετανάστευση απαιτούν τη συλλογική και συντονισμένη δράση καθώς κανένα κράτος-μέλος δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει από μόνο του.»
Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι χάρη στις κοινές μας προσπάθειες πετύχαμε να καμφθούν οι αντιδράσεις ορισμένων χωρών και να υιοθετηθεί η ελληνική τροπολογία που θέτει το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών στη σωστή ευρωπαϊκή του διάσταση. Πρόκειται για μια κοινή πρόκληση και δεν νοείται η Ευρώπη να συμπεριφέρεται σαν να είναι ελληνικό ζήτημα η φιλοξενία όλων αυτών των ανθρώπων που προσπαθούν να γλυτώσουν από τον πόλεμο και τις διώξεις. Η Ευρώπη παρά τις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις ορισμένων μελών, κινείται έστω και αργά στην κατεύθυνση της κοινής διαχείρισης. Η χώρα μας πρέπει να επιμένει και να πιέσει ακόμα περισσότερο την Ευρώπη για να αναλάβει ουσιαστικές και πρακτικές πρωτοβουλίες, όπως είναι η δημιουργία ενιαίου μηχανισμού ευρωπαϊκού ασύλου. Η Ελλάδα επίσης οφείλει να πιέσει την Ευρώπη να περάσει από τα λόγια στις πράξεις σε ότι αφορά την ενεργοποίηση των ήδη αποφασισμένων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας». 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.