Friday, December 6, 2019

Τάσος Χατζηβασιλείου: «Εμείς μειώνουμε τους φόρους. Η φορολογία δεν είναι για μας εργαλείο καλλιέργειας πολιτικής ιδεολογίας. Είναι εργαλείο ανάπτυξης.»

Ομιλία στην Βουλή του βουλευτή Σερρών της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Τάσος Χατζηβασιλείου προς ΣΥΡΙΖΑ : Εμείς μειώνουμε τους φόρους – Η φορολογία δεν είναι για μας εργαλείο καλλιέργειας πολιτικής ιδεολογίας. Είναι εργαλείο ανάπτυξης.
Ο βουλευτής Ν. Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου μίλησε απόψε στην Βουλή για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Αφού υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση αποδεικνύεται ακόμη μια φορά συνεπής με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, αναφέρθηκε στην εμβληματική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9%. Μια μείωση που επιφέρει μεγάλη ανακούφιση σε όλους τους φορολογούμενους και δίνει το στίγμα της νέας φορολογικής πολιτικής.


Ο βουλευτής εξήρε την έμπρακτη στήριξη της μεσαίας τάξης, που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπάθησαν να εξαφανίσουν. «Η Νέα Δημοκρατία δίνει ανάσα στους πολίτες, ενισχύοντας σήμερα την αγοραστική τους δύναμη». Ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός επαγγελματία με εισόδημα 15.000 ευρώ, που πλήρωνε φόρο 3.300 ευρώ κι από αύριο ο φόρος του θα πέσει στα 2.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, αυξάνεται το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σερραίος βουλευτής στον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα, καθώς αποτελεί σημαντικό βήμα για την διευκόλυνση των αγροτών. «Ειδικά στις αγροτικές περιοχές, από όπου προέχομαι κι εγώ, ο κόσμος έχει ανάγκη από φορολογική ανακούφιση. Σήμερα, γίνεται επιτέλους η αρχή», είπε ο κ. Χατζηβασιλείου.
Ο βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στον συμβολισμό του νομοσχεδίου, καθώς αυτός αποδεικνύει την διαφορετική πολιτική προσέγγιση στα ζητήματα φορολόγησης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Για μας η φορολογία δεν είναι εργαλείο καλλιέργειας πολιτικής ιδεολογίας. Δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι εργαλείο ανάπτυξης. Είναι μέσο για την βελτίωση της ζωής των πολλών. Εμείς πιστεύουμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο, που στηρίζεται σε λιγότερους φόρους και σε περισσότερη ελευθερία στον εργαζόμενο, τον επαγγελματία, τον επιχειρηματία, τον αγρότη και τον μισθωτό, για να διαθέσει το εισόδημά του όπως αυτός επιθυμεί».
Επίσης, προσέθεσε ότι για την Νέα Δημοκρατία το επιχειρηματικό κέρδος δεν ποινικοποιείται.

Ο βουλευτής κατέληξε, αναφερόμενος στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%. Υπογράμμισε ότι η ανακούφιση και η διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία είναι ευθύνη μας ως κοινωνίας. Και αυτή η κατάργηση αποτελεί ένα πρώτο θετικό δείγμα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εστίασε το ενδιαφέρον του στους πολίτες με αναπηρία.

Ομιλία του Τάσου Χατζηβασιλείου για το Φορολογικό νομοσχέδιο 5.12.19 https://youtu.be/0R9Gtj0Y03g







No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.