Friday, March 27, 2020

Σ Ε Ε ΒΙ: Πανεπιστημιακά συγγράμματα εαρινού εξαμήνου 2019-2020

Αδιαμφισβήτητα βρισκόμαστε όλοι σε μια  ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, η οποία έχει προκαλέσει, εκτός των άλλων, προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα από αυτά είναι η προσωρινή αδυναμία των φοιτητών να παραλάβουν τα συγγράμματά τους έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία.



Το κλείσιμο των σημείων διανομής (βιβλιοπωλεία), σε συνδυασμό με την έναρξη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και τις παράλληλες εκκλήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας για διανομή συγγραμμάτων, μας έφεραν ενώπιον πρωτόγνωρων αποφάσεων. Έχουμε ήδη συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να βρεθεί άμεση λύση έτσι ώστε οι φοιτητές να προμηθευτούν τα συγγράμματα που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο 2019-2020, -τα απαραίτητα και εξαιρετικά πολύτιμα εργαλεία για την εκπαίδευσή τους-.
Στόχος μας είναι οι φοιτητές να παραλάβουν ΑΜΕΣΑ τα συγγράμματα που θα επιλέξουν να διδαχθούν, μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς, με υπηρεσία κατ’ οίκον παράδοσης (door to door courier). Οι εκδότες θα αναλάβουν μέρος του συνολικού  κόστους.

Ωστόσο,
τις τελευταίες ημέρες έγιναν γνωστές οι προθέσεις ορισμένων εμπλεκόμενων φορέων, περί άμεσης ηλεκτρονικής ανάρτησης μέρους ή συνόλου του περιεχομένου όλων των συγγραμμάτων στο e-class των Πανεπιστημίων ή σε άλλη παρόμοια βάση. 
Με το παρόν Δελτίο Τύπου ενημερώνουμε ότι οι εκδότες -

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ -ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ- ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
Αντιτασσόμαστε αδιαπραγμάτευτα σε τέτοιου είδους ενέργειες από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται. Η ψηφιακή ανάρτηση μέρους ή συνόλου του περιεχομένου των συγγραμμάτων, είναι πράξη παράνομη. Είναι ενέργεια η οποία καταστρατηγεί την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών και των εκδοτών και αποτελεί ΚΛΟΠΗ πνευματικής ιδιοκτησίας.
Οι εκδότες βιβλίων δεσμεύονται με ισχυρές, Ελληνικές και Διεθνείς, ρήτρες προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας των έργων που εκδίδουν, οι οποίες προβλέπουν περιορισμούς για συγκεκριμένη άδεια χρήσης. Ταυτόχρονα είναι υπόλογοι στη Ελληνική και Διεθνή νομοθεσία.

Είναι αδιανόητο και νομικά ανυπόστατο, σε χώρα του Δυτικού Κόσμου η οποία σέβεται και προστατεύει την αξία του πνευματικού δικαιώματος, προασπίζει τους ανθρώπους της διανόησης, της γνώσης, της επιστήμης και του γραπτού λόγου, να γίνει ανάρτηση Πνευματικών Έργων στο διαδίκτυο, προς χρήση οποιουδήποτε, ελεύθερα, δίχως την έγγραφη άδεια των κατόχων των πνευματικών, συγγενικών και ηθικών δικαιωμάτων. 

Ευχόμαστε σε όλους Υγεία και υπομονή, ώστε γρήγορα να βγούμε νικητές!
«Μένουμε στο Σπίτι - Ταξιδεύοντας  με ένα Βιβλίο»….. cover photo fb


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.