Tuesday, March 31, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Αντί για γιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικό υλικό η κυβέρνηση «αγοράζει» επικοινωνία»


Εξήντα δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 246/5248/27.03.2020) με την οποία καταγγέλλουν την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει 11 εκατομμύρια ευρώ με απευθείας ανάθεση σε εταιρία επικοινωνίας για τον κορωνοϊό. Οι Βουλευτές τονίζουν ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση δηλώνει προκλητκά προς τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες ότι «λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν», δίνει ένα προκλητικό δώρο 11 εκατομμυρίων σε μια εταιρία, με απευθείας ανάθεση, προκειμένου να διαχειριστεί επικοινωνιακά την υγειονομική κρίση. 11 εκατομμύρια ευρώ για δύο μήνες (μέχρι 31 Μαΐου 2020) για μια καμπάνια ενημέρωσης που τρέχει ήδη από τις αρχές Μαρτίου! Μάλιστα η κυβέρνηση, αποφάσισε ότι τα δωρεάν προβαλλόμενα μηνύματα δεν είναι αρκετά για την ενημέρωση του κοινού και χρειάζεται να πληρώσει και μάλιστα προκαταβολικά για τηλεοπτικό χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τα μέτρα που πρέπει να υιοθετήσει προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του ιού. 
Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:


«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση σε αυτές τις συνθήκες επιλέγει την επικοινωνία αντί για την ουσία. Επιλέγει να ενισχύσει τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ αντί για τα νοσοκομεία. Επιλέγει για μια ακόμη φορά ότι δεν θα σηκώσουμε όλοι το ίδιο βάρος και σε αυτή την κρίση. Τη στιγμή που εξαιρούνται δεκάδες επαγγελματικές κατηγορίες από την πενιχρή οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται, τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν το μισθό τους ακόμα και για 6 μήνες για να σωθούν οι επιχειρήσεις, τη στιγμή που καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί για τους ανέργους, τη στιγμή που είναι άγνωστο το πώς, πότε και σε ποιες συνθήκες θα επανέλθει η λειτουργία της οικονομίας, κάποιοι λίγοι θα εισπράξουν δημόσιο χρήμα για το τίποτα. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες είναι η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Αποδεικνύεται ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας είναι υποχρεωμένο να πληρώνει τους φίλους και την οικονομική ολιγαρχία του τόπου. Δεν έχουν συναίσθηση της ευθύνης, δεν αισθάνονται καμία ντροπή. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού καλείται να σηκώσει το βάρος ακόμα μιας κρίσης προκειμένου να διασωθεί για μια ακόμη φορά η οικονομική ελίτ. Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει για μια ακόμη φορά να μην αντιμετωπίσει την πραγματικότητα αξιοποιώντας το δημόσιο χρήμα για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Αντίθετα επιλέγει να χρησιμοποιήσει και αυτή την κρίση για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας οικονομικής ολιγαρχίας που θέλει εργαζόμενους με χαμηλούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα. Η οικονομική πολιτική της ΝΔ οδηγεί δυστυχώς και πάλι στο κλείσιμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων». 
Στο link αναλυτικά η ερώτηση 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.