Sunday, March 29, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Χρειάζονται περισσότερα μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εμπόρων.»


Σαράντα εφτά  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούν τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εμπόρων προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού. 



Οι Βουλευτές υποστηρίζουν ότι τα μέχρι σήμερα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν υποχρεώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μηδενικό τζίρο για μεγάλο και άγνωστο χρονικό διάστημα. Την ίδια στιγμή όμως συγκεκριμένες υποχρεώσεις τους προς τους Δήμους εξακολουθούν να ισχύουν με αποτέλεσμα να κληθούν αυτές οι επιχειρήσεις να καταβάλουν τις υποχρεώσεις στους ΟΤΑ για χρήση πχ τραπεζοκαθισμάτων, δημοτικά τέλη, ενοίκια για χρήση δημοτικών κτιρίων. Ζητούν από την κυβέρνηση να παρέμβει προκειμένου να μην καταβληθούν τα συγκεκριμένα τέλη και τα ενοίκια για δημοτικά κτίρια, για όσο διάστημα τουλάχιστον οι επιχειρήσεις αυτές δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή. 
Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:
«Είναι αυτονόητο ότι οι επιχειρήσεις που είναι υποχρεωτικά κλειστές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν κανονικά στις υποχρεώσεις τους. Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει για την κάλυψη της αδυναμίας των ελευθέρων επαγγελματιών να καταβάλουν δημοτικά τέλη, λογαριασμούς αλλά και ενοίκια για μίσθωση δημοτικών κτιρίων. Η απώλεια εσόδων για τους Δήμους μπορεί να καλυφθεί από το κράτος και την Ευρώπη. Σε αυτή τη συγκυρία δεν επιτρέπεται να συσσωρεύονται υποχρεώσεις σε επαγγελματίες που δεν τους επιτρέπεται να ασκήσουν τις δραστηριότητές τους».

Στο link αναλυτικά η ερώτηση 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.