Sunday, April 23, 2017

Ένας πελεκάνος έκλεψε τις εντυπώσεις στο Μανδράκι Ρόδου!

Ένας όμορφος πελεκάνος, έκανε την εμφάνισή του προχτές 20/4 το πρωί στον Ευαγγελισμό, στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των διερχομένων αλλά και των ξένων επισκεπτών μας, που βρίσκονται για τις διακοπές τους στην Ρόδο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αμέσως ειδοποιήθηκε η Δασική Υπηρεσία, δύο κτηνίατροι της οποίας τον παρέλαβαν προκειμένου να τον εξετάσουν και να του παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια.
«Πρόκειται για έναν Αργυροπελεκάνο, νεαρής ηλικίας, γένους αρσενικού. Όπως διαπιστώθηκε, δεν ήταν –ευτυχώς- τραυματισμένος αλλά φάνηκε πως αισθάνθηκε κόπωση, αποκόπηκε από το υπόλοιπο σμήνος που προφανώς ταξίδευε με άλλους πελεκάνους του είδους του, έμεινε πίσω και βρέθηκε στην Ρόδο κουρασμένος.
Προσωπικά, επικοινώνησα άμεσα με την Διεύθυνση Δασών που απέστειλε ένα υπηρεσιακό όχημα και κτηνιάτρους. Ο Αργυροπελεκάνος υπολογίζουν πως είναι νεαρής ηλικίας, ενός έτους περίπου ή λίγο μεγαλύτερο. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις που του έγιναν, προγραμματίστηκε στις 5μ.μ. το απόγευμα με το πλοίο ‘Μπλου Σταρ’ να μεταφερθεί στο Κέντρο Προστασίας ‘Άνιμα’ που εξειδικεύεται στην άγρια πανίδα. Φαίνεται πως χρειάζεται ξεκούραση για να ανακάμψει και κατόπιν, από εκεί θα μεταφερθεί στην λίμνη Κερκίνη στο Νομό Σερρών, που είναι βιότοπος και δέχεται πολλούς πελεκάνους. Πρέπει να σημειώσουμε πως οι πελεκάνοι είναι συντροφικά πτηνά. Εάν χαθεί ένας από το κοπάδι θα πάθει κατάθλιψη! Γι αυτό πρέπει να βρεθεί με άλλους πελεκάνους» δήλωσε χτες ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος κ. Γιάννης Φλεβάρης.
Από την αρχή, η διευθύντρια Δασών κα Καίτη Μπαλατσούκα με το συνεργείο και τους κτηνιάτρους, έσπευσαν να μεταφέρουν τον Αργυροπελεκάνο, να τον φροντίσουν και να τον εξετάσουν.
Σημειώνεται πως οι πελεκάνοι είναι μεταναστευτικά πτηνά, τον χειμώνα πετούν προς την Αφρική για να ξεχειμωνιάσουν και επιστρέφουν πετώντας σε κοπάδια προς χώρες του βορρά.
Ο ‘επισκέπτης’ μας πάντως θα μεταφερθεί στην λίμνη Κερκίνη όπου φιλοξενούνται πολλοί πελεκάνοι.
Στη λίμνη αυτή έχει καταγραφεί ότι διαβιούν 300 περίπου πελεκάνοι.

Πέγκυ Ντόκου
Πηγή:www.dimokratiki.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.