Thursday, April 27, 2017

Σοφία Σακοράφα:Σχετικά με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

Η παρέμβαση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση της Έκθεσης του 2016 σχετικά με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Κύριε Μιμίκα,
Υποστηρίζετε ότι εργάζεστε ώστε η χώρα να ξεπεράσει το αδιέξοδο της σημερινής πολιτικής κρίσης και να βρει τον ευρωπαϊκό της βηματισμό!
Υποστηρίζετε ότι η πολιτική σας, να αγνοείτε, να ωραιοποιείτε και να επιβραβεύετε το συστημικό έλλειμα που υπάρχει σε καίριους τομείς της χώρας και φυσικά στα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης, βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση!
Υποστηρίζετε, ότι η υποβάθμιση όλων αυτών των αρνητικών, που συνθέτουν τη σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας μπορεί να δημιουργήσει θετικό κλίμα συναίνεσης και συνεργασιών!
Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι η πολιτική αυτή μόνο ανασταλτικά θα μπορούσε να λειτουργήσει για την πρόοδο της χώρας και του λαού της.
Και δυστυχώς οι εξελίξεις το επιβεβαιώνουν!
Αγνοήσατε την ανάπτυξη του εθνικισμού στη χώρα!
Επικροτήσατε την επινόηση της παράδοσης στην οποία επένδυσαν οι πολιτικοί της.
Αγνοήσατε τη ρητορική μίσους και ξενοφοβισμού που αναπτυσσόταν.
Εθίσατε τους πολιτικούς της χώρας στο να αποποιούνται τις ευθύνες τους.
Καμία αυτοκριτική, κανένας σεβασμός στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς έννομης τάξης, καμία διάθεση συμβιβασμών και καμία πολιτική υπευθυνότητα!
Χθες για το αδιέξοδο και την έλλειψη πολιτικής βούλησης στη χώρα έφταιγε η Ελλάδα και η Βουλγαρία, σήμερα η Αλβανία και περιμένουμε να δούμε ποιος θα φταίει αύριο.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής σας.
Κύριοι συνάδελφοι,
Οποιαδήποτε συζήτηση για το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, πριν εκπληρωθούν τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης, διασφαλιστούν οι σχέσεις καλής γειτονίας και υπάρξει πρόοδος στο ονοματολογικό θα είναι εκτός τόπου και χρόνου!
2017 04 05 olom fyrom https://youtu.be/1NgHCmM-2gI

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.