Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Γ. Βαρεμένος: Υλοποίηση ενός οράματος η δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου Αγρινίου

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις προοπτικές δημιουργίας του Επιχειρηματικού Πάρκου στο Αγρίνιο, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος είπε ότι το τελευταίο διάστημα είχε και πάλι για το θέμα αυτό αλλεπάλληλες επαφές και συζητήσεις με τον πρόεδρο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, καθώς και με στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, του λεγόμενου «Υπερταμείου», στο οποίο έχει περιέλθει η δημόσια περιουσία προς αξιοποίηση.
Μετά τις συναντήσεις αυτές θα ζητήσει από τον Δήμο Αγρινίου να χωροθετήσει την έκταση των 240 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγγελοκάστρου ως βιοτεχνικό και βιομηχανικό πάρκο -απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η έκταση να εκχωρηθεί στον Δήμο χωρίς διαγωνισμό, εφόσον πρόκειται για δραστηριότητα που άπτεται του δημοσίου συμφέροντος, με τη μορφή της πολυετούς μίσθωσης και με ένα απολύτως λογικό, ρεαλιστικό τίμημα.
Ο κ. Βαρεμένος εξήγησε όχι μόνο τη χρησιμότητα του Επιχειρηματικού Πάρκου για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και την καταλληλότητα της συγκεκριμένης τοποθεσίας, η οποία βρίσκεται κοντά στην προτεινόμενη χάραξη της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, κοντά στις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού της πόλης, καθιστώντας έτσι εύκολη την ικανοποίηση των περιβαλλοντικών όρων και προϋποθέσεων, και κοντά, επίσης, στη σιδηροδρομική γραμμή, που έχει παραδοθεί αναξιοποίητη στη φθορά, αν και για την ανακατασκευή της είχαν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια 15 εκατομμύρια ευρώ.


Ο κ. Βαρεμένος θεωρεί ότι με τις εξελίξεις αυτές οδηγούμαστε προς την τελική ευθεία της υλοποίησης ενός οράματος για την περιοχή, καλεί την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να δώσει τα συγκεκριμένα στοιχεία για την εγγραφή στον προϋπολογισμό της των κονδυλίων που είναι απαραίτητα για τη διαμόρφωση του Πάρκου, και τονίζει ότι μετά την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, η δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου, μαζί με τη σύνδεση των αρχαίων θεάτρων του νομού με τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους και τις περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, θα αποτελέσουν τα δύο μεγάλα βήματα για να μπει η Αιτωλοακαρνανία στον χάρτη της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.